"Εντυπωσιακά υποβαθμισμένη", χαρακτήρισε ο κ. Μανώλης Λογοθέτης την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αίγινα.

 
Παρέμβαση για σειρά θεμάτων που αφορούν την υγεία στην Αίγινα, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Λογοθέτης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της Επιτροπής Υγείας, στο ζήτημα του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, στην λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας και το πρόβλημα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου. Μάλιστα, στην αρχή της τοποθέτησής του παρέθεσε την εκτίμησή του ότι: " είναι εντυπωσιακά υποβαθμισμένη, σε σχέση με τον μέσο όρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υπάρχει στην Ελλάδα".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Απόσπασμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



"Την προηγούμενη φορά είχαμε αποφασίσει μία Επιτροπή Υγείας, που πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιηθεί και να είναι η κινητήρια δύναμη, αν θέλετε, ο κινητήριος μοχλός, για να μπορέσουμε να δούμε σαν δημοτικό συμβούλιο, συνολικά το θέμα της υγείας στην Αίγινα. Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι εντυπωσιακά υποβαθμισμένη, σε σχέση με τον μέσο όρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υπάρχει στην Ελλάδα.  Αυτό το κομμάτι κάποια στιγμή έρχεται πολύ στην επιφάνεια. Έχουν συμβεί τρία γεγονότα τώρα κοντά και πρέπει να τα δούμε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αποδεικνύουν ότι εάν δεν υπάρχει ένα συλλογικός, κεντρικός τρόπος παρέμβασης στον χώρο της υγείας, θα δούμε τέτοια πράγματα τα οποία δεν αποδίδουν πουθενά, απλά και μόνο δημιουργούν ένταση".
 
Το πρώτο θέμα από αυτά που ανέφερε ο κ. Λογοθέτης ήταν το ζήτημα της αιμοδοσίας, για το οποίο πρότεινε την ένταξή της σε μία κίνηση που να αφορά τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αίγινα. "Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκτιμηθεί πόσοι είναι, πόσα αίματα κατά μέσο όρο θα χρειαστούμε σαν Αιγινήτες συνολικά; Να προπαγανδίσουμε την δυνατότητα που έχουμε, να τα έχουμε συλλέξει με εθελοντική αιμοδοσία και από εκεί και πέρα να κινηθούμε εντελώς διαφορετικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξαναπληροφορηθώ κάτι το οποίο συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου ένας Αιγινήτης να πάρει κάποιο αίμα, να καταφεύγει στο γραφείο του δημάρχου, δήμαρχε, για να πάρω την έγκριση ότι ναι, μπορώ να πάρω από εκεί πέρα αίμα. Αν αυτό που έχω πληροφορηθεί ισχύει, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί γιατί παίρνει μία άλλη μορφή".
 
Για θέμα το παιδιάτρου είπε: "Θέλω να πιστεύω ότι έγινε μία εγκεκριμένη κίνηση. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο να γίνει οργανωμένη παρέμβαση και όχι μονάχα να λέμε ότι συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές και θα πρέπει να με κάθε τρόπο συμπαραστεκόμαστε σαν δημοτικό συμβούλιο και σαν δημοτική αρχή. Έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί εύκολα, γιατί κατά κύριο λόγο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η γραφειοκρατική αντίληψη που υπάρχει στα τυπικά, σε σχέση με την δημόσια υγεία στην Περιφέρεια. Κομμάτι αυτής της αντίληψης είναι ότι τώρα και ένα τετράμηνο, δεν υπάρχει η τριμελή διοικητική επιτροπή στο Κέντρο Υγείας και από ότι φαίνεται θα τραβήξει κι άλλο και να δούμε πότε θα προχωρήσει"
 
Για το ζήτημα των οδηγών ασθενοφόρων: "Το πρόβλημα των οδηγών το ασθενοφόρου παραμένει στην Αίγινα, παρόλο που είναι εύκολο να λυθεί, αλλά μέσα από μια ολόκληρη διαδικασία" και σε άλλο σημείο τόνισε πως: Κάποιος χρειάζεται να κάνει μία μήνυση, να γίνει μία μήνυση που να λέει ποιος έχει την ευθύνη που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η απλούστερη κάλυψη ασθενοφόρου. Για να δούμε επιτέλους για ποιο λόγο δεν υπάρχει ασθενοφόρο.
 
Τέλος, ζήτησε να αναδειχθεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο σαν θέμα προτεραιότητας το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αίγινα.

Για το θέμα της παροχής μονάδων αίματος προς του πολίτες ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: "Οι συμπολίτες μας απευθύνονται στο γραφείo δημάρχου, που αποτελείται από δύο κυρίες, η μία είναι δημόσιος υπάλληλος, η άλλη είναι ειδική συνεργάτης και εκεί επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας. Εγώ απλά μία υπογραφή βάζω, δεν έχω καμία ανάμειξη. Αλλά νομίζω και πριν έτσι λειτουργούσε".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png