Συνεδρίαση για την υγεία και την πολιτική προστασία ζήτησε ο κ. Σωκράτης Δούκας.

 
Σε θέματα επικαιρότητας που σχετίζονται με την υγεία και την πολιτική προστασία στην Αίγινα, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Δούκας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Δούκας με αφορμή την συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους συλλόγων γονέων, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της εκπροσώπου ενός συλλόγου, σχετικά με την παροχή κινήτρων σε γιατρούς, μέσω της επιδότησης από την πλευρά του δήμου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Δούκας παρουσίασε μία σειρά από έγγραφα, που κατέθεσε στον γραμματέα το Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία αναφέρονται στην επιδότηση ιατρών τόσο σε νησιωτικούς, όσο και σε χερσαίους δήμους. Ανάμεσα στα έγγραφα που κατέθεσε επισυνάπτεται η νομοθεσία, αλλά και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμο Δράμας. "Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που δίνει την δυνατότητα στον δήμο να γίνουν όλα νομότυπα, να επιδοτήσει οικονομικά, όχι μόνο γιατρούς, αλλά και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όπως εκπαιδευτικούς κτλ, προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν και να στεγαστούν, να δραστηριοποιηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές", είπε ο κ. Δούκας,
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Σωκράτης Δούκας αναφέρθηκε στην Πολιτική Προστασία και στον καινούργιο νόμο που διέπει τις διαδικασίες και την οργάνωση, δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και τους Δήμους και ζήτησε μία ειδική ή τακτική συνεδρίαση για τα θέματα της υγείας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου.
 
Τέλος έκανε μία σύντομη επισκόπηση στο ζήτημα του πλωτού ασθενοφόρου στην Αίγινα και συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα "ΠΑΙΩΝΑΣ" , που αφορά στην περίθαλψη προσφύγων και διακομιδές Ασθενών μέσω Θάλασσας και το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Κύπρος. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης υπάρχει ο προγραμματισμός, το κράτος να ενισχυθεί με τρία πλωτά ασθενοφόρα, πλήρως στελεχωμένα και με σύγχρονο εξοπλισμό. Ο κύριος Δούκας είπε ότι τα συγκεκριμένα πλωτά ασθενοφόρα, στις περιοχές που θα έχουν έδρα, θα χρησιμοποιούνται και για τις θαλάσσιες διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών και παρέθεσε τα έγγραφα προς ενημέρωση του δημάρχου, καθώς ενδεχομένως ένα από αυτά ή κάποιο καινούργιο θα μπορούσε να δεσμευθεί για τις ανάγκες του Σαρωνικού.
 
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απαντώντας στο κ. Δούκα αναφέρθηκε στην νέα νομοθεσία περί Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι θέλει να κάνει την εισήγηση του οργάνου και ίσως προς τέλος του μήνα να γίνει μία προετοιμασία για την θερινή περίοδο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png