Κλειστά τα καφέ και οι ταβέρνες, λόγω των μέτρων του κορονοϊού στην Αίγινα. Ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους.

 
Οι καρέκλες και τα τραπέζια στις πλατείες των καφέ και των εστιατορίων στην παραλία, είτε έχουν μαζευτεί, είτε έχουν αναποδογυριστεί, σημάδι ότι δεν δέχονται πελάτες. Τα μέτρα για τον κορονοΐό έχουν ανατρέψει την φυσιολογική καθημερινότητα το νησιού, όπως και σε όλη την χώρα. Η κατάσταση που επικρατεί είναι το κεντρικό θέμα στις συζητήσεις των κατοίκων της Αίγινας. Η προστασία της οικογένειας, των παιδιών, οι επιπτώσεις στην οικονομία, στον τουρισμό. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δύσκολη, που απαιτεί πειθαρχεία και ενημέρωση, κυρίως όμως είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Από την άλλη η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση, για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης στην λειτουργία των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την ήδη αρνητική ψυχολογία των επιχειρηματιών του τουρισμού στο νησί. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και το ζήτημα είναι καταρχάς η προσαρμογή στην καθημερινότητα και η προστασία της υγείας.
 
Στα καταστήματα που έχουν μείνει ανοιχτά, ήδη από χθες, φάνηκε η διάθεση των κατοίκων του νησιού να προσαρμοστούν στις συνήθειες που επιβάλει η μείωση του συγχρωτισμού. Στα καταστήματα τροφίμων του κέντρου και στα εμπορικά οι πελάτες παρέμεναν στον εξωτερικό χώρο, μέχρι να εξυπηρετηθούν οι προηγούμενοι.
 
Ο ήλιος χθες το πρωί έκανε όσους επισκέφθηκαν το νησί και βρήκαν κλειστά τα καφενεία να περπατήσουν στην παραλία. Σήμερα το απόγευμα η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Το σκηνικό του καιρού έγινε χειμωνιάτικο και ελάχιστοι ήταν αυτοί που περπατούσαν στην παραλία και περισσότερα τα αυτοκίνητα που κινούνταν βιαστικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png