Στο πλαίσιο που ορίζουν τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό, κινήθηκε σήμερα η αγορά της Αίγινας.


Οι κάτοικοι του νησιού φαίνεται ότι κινούνται εντός του πλαισίου, που ορίζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Έτσι σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου πρώτη ημέρα της νέας εβδομάδας και τρίτης ημέρας από την έναρξη των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊο στα καταστήματα, η κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αίγινας ήταν εμφανώς περιορισμένη, συμπληρώνοντας μία εικόνα, η διαμόρφωση της οποίας κλιμακώνεται μέχρι σήμερα και ξεκίνησε μερικές μέρες πριν από την ανακοίνωση των μέτρων της 13ης Μαρτίου.

Με άλλα λόγια η εμπορική κίνηση στους κεντρικούς δρόμους είχε ξεκινήσει να φθίνει σταδιακά πριν από το Σάββατο και σε αυτό έπαιξε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, η αναστολή της λειτουργίας των φροντιστηρίων, η αναστολή των προπονήσεων στις ομάδες του νησιού κτλ.

Άλλωστε, η εικόνα της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της Αίγινας αναμένεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο την Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθούν μέτρα αναστολής λειτουργίας για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Ωστόσο ανοικτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα, τα περίπτερα, οι τράπεζες, οι κούριερ, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα pet shops, και τα καταστήματα οπτικών ειδών.