Ο Δήμος απομάκρυνε τα παγκάκια από την παραλία της Αίγινας, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.


Ο Δήμος της Αίγινας ακολουθώντας την πρακτική που εφαρμόζουν τις τελευταίες ημέρες και άλλοι δήμοι της χώρας, απομάκρυνε τα παγκάκια από την παραλία της Αίγινας και από άλλα κεντρικά σημεία όπως η Πλατεία Εθνεγερσίας, θέλοντας να κάνει πράξη το μήνυμα, ότι κάτοικοι του νησιού δεν θα πρέπει να βγαίνουν και να κάθονται σε κοινόχρηστους, σε σημεία όπου υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης του κορονοϊού. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος της Αίγινας προσπαθεί να αποτρέψει την κυκλοφορία στην παραλία, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία του νησιού.

Την εργασία που έκαναν οι τεχνικοί του δήμου, παρακολούθησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

"Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, ότι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω και να κάθονται και θα πρέπει να ακολουθούν αυτά τα μέτρα", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι: "Ανταποκριθήκαμε σήμερα στο κάλεσμα του Δήμου και μαζέψαμε τα παγκάκια από τους κοινόχρηστους χώρους, διασφαλίζοντας έτσι να μην κάθονται και να μην πολυκυκλοφορεί ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να ακούσουμε τις οδηγίες του δήμου, τις οδηγίες του υπουργείου, να μείνουμε σπίτι, να διαφυλάξουμε τόσο την υγεία την δικιά μας, όσο και των συγγενών μας".

Τέλος, σε ερώτηση εάν ο κόσμος ανταποκρίνεται στις οδηγίες, ο κ. Κασιμάκης απάντησε ότι: "Ο κόσμος στην πλειοψηφία του ανταποκρίνεται στις οδηγίες της Κυβέρνησης, μένει σπίτι, προσέχει. Όμως έχουμε παρατηρήσει πολλά περιστατικά που δεν τηρείται ο κανονισμός. Ελπίζουμε ότι από σήμερα και τις επόμενες ημέρες ο κόσμος θα ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες".