Ξεκίνησε από την παραλία και το λιμάνι η απολύμανση σε πεζοδρόμια, δρόμους και δημόσιους χώρους της Αίγινας.


Ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι η απολύμανση σε πεζοδρόμια, δρόμους και δημόσιους χώρους της Αίγινας. Η έναρξη έγινε από την γωνία του Δημοτικού Σταδίου, που βρίσκεται προς την πλευρά τη παιδικής χαράς και συνεχίστηκε κατά μήκος της παραλίας.

Ακολούθησε ψεκασμός στις προβλήτες, στο λιμάνι, στην Πλατεία Εθνεγερσίας, σε κάθετους δρόμους, στην ιχθυαγορά και αλλού. Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης επισήμανε ότι εκτός από το όχημα χρησιμοποιούνται και ψεκαστικά με τα οποία απολυμαίνονται οι πόρτες, οι είσοδοι των καταστημάτων, τα πόμολα κτλ.
 
Ο ψεκασμός θα συνεχιστεί και σε άλλους κεντρικούς δρόμους του νησιού, όπως η οδός Σπύρου Ρόδη και η οδός Αφαίας. Αύριο η απολύμανση θα γίνει σε άλλες περιοχές της Αίγινας. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα.
 
Την όλη επιχείρηση του ψεκασμού συντόνισε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης. Την επιχείρηση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης. Στην εργασία της απολύμανσης συμμετέχουν και υπάλληλοι του Δήμου.