Δημοσιεύθηκε ο πίνακας για την παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης για την περίοδο του έτους 2020. Εννέα ακτές αφορούν την Αίγινα.

 
Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον προσδιορισμό του δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, για την
κολυμβητική περίοδο του έτους 2020, σε περιοχές χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Στον πίνακα παρουσιάζονται 169 ακτές. Εννέα από αυτές αφορούν την Αίγινα και είναι οι ακόλουθες:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


 
  • Αγία Μαρίνα Βόρεια
  • Αγία Μαρίνα Νότια
  • Άγιος Βασίλειος
  • Ανατολική Ακτή Σουβάλλας
  • Αύρα
  • Δυτική Ακτή Σουβάλλας
  • Κολώνα
  • Παναγίτσα
  • Πέρδικα

H διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου για το έτος 2020, καθορίζεται μετά από εισήγηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Πρόγραμμα Παρακολούθησης διενεργείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, οι οποίες αναρτούν το μηνιαίο και ετήσιο χρονοδιάγραμμα των δειγματοληψιών καθώς και τα μηνιαία αποτελέσματα αναλύσεων των δειγμάτων, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα εργαστήρια τα οποία συνεργάζονται με τις οικείες Διευθύνσεις Υδάτων κατόπιν διεξαγωγής δημοσίων-διεθνών διαγωνισμών. Τα ως άνω αποτελέσματα χρησιμοποιούνται από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή πολίτη καθώς και στη διεξαγωγή του προγράμματος "Γαλάζια Σημαία".

Οι ακτές στις οποίες εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Παρακολούθησης αποτελούν το Δίκτυο Παρακολούθησης, το οποίο προσδιορίζεται ανά Περιφέρεια με σχετική Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το Δίκτυο αναθεωρείται κάθε δύο έτη με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, κατόπιν προτάσεων φορέων και πολιτών, γνωμοδότησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σχετικής εισήγησης της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png