Επιχείρηση επείγουσας αεροδιακομιδής ασθενούς, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο λιμάνι της Αίγινας.

 
Μία επιχείρηση επείγουσας αεροδιακομιδής ασθενούς πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας λίγο μετά τις 13:00. Το Λιμεναρχείο απέκλεισε και ασφάλισε τη περιοχή της μεγάλης προβλήτας στην οποία θα προσγειωνόταν λίγο αργότερα το ελικόπτερο, ενώ στο σημείο της επιχείρησης βρισκόταν και αυτοκίνητο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας. Τον ασθενή, ο οποίος είχε υποστεί οξύ έμφραγμα, μετέφερε ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" και συνόδεψε ο καρδιολόγος ιατρός κ. Κωνσταντίνος Ακρίδας, που διαχειρίστηκε το περιστατικό και οι ιατροί κ. Σωκράτης Δούκας και κ. Γρηγόρης Γαλάνης, που συνέδραμαν επικουρικά στην μεταφορά.

Λίγο αργότερα στο λιμάνι του νησιού προσγειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας με γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ, που ανέλαβαν τη μεταφορά ασθενούς.
 
Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" και σύμφωνα με την διαδικασία, η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την διακομιδή του ασθενούς ζητήθηκε μέσω του Κέντρου Υγείας Αίγινας.
 
Την επιχείρηση της αεροδιακομιδής συντόνισε και επέβλεψε ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φαργκούλης και παρακολούθησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Αυτό που έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα πλωτού μέσου για τη διακομιδή. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί σε επείγοντα περιστατικά μεταφοράς και σε άλλες περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες στην Αίγινα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png