Από σήμερα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα λιμάνια και διπλασιάζεται το πρόστιμο.

 
Αποφάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων, της απαγόρευσης εξόδου στην επαρχία και στα νησιά σε όλη την επικράτεια, με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους τους, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει και των ημερών του Πάσχα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι έλεγχοι αυστηροποιούνται από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου  στις 18:00 το απόγευμα έως και τις 27 Απριλίου. Το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 300 ευρώ για όσους επιχειρήσουν να μεταβούν στα νησιά ή την ύπαιθρο και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.
 
Μέχρι τις 27 Απριλίου, αναστέλλεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά, με εξαίρεση την μετάβαση μόνιμων κατοίκων προς την κατοικία τους.
 
Ο κ. Χαρδαλίας υπενθύμισε ότι από τις 23 Μαρτίου έχει τεθεί η δυνατότητα άπαξ μετάβασης στην μόνιμη κατοικία, χωρίς δικαίωμα επιστροφής και σημείωσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα δεν είναι καινούρια, αλλά βρίσκονται ήδη σε ισχύ και τόνισε πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογής τους.
 
Θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.
 
Τέλος, σχετικά με το Άγιος Φως έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του Δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού να μοιράσει κατ’ οίκον το Άγιο Φως, τονίζοντας ότι είναι κάτι που "δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε" και πως έτσι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, αν  δηλαδή και άλλοι δήμοι προβούν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, να ακυρωθεί όλη η προσπάθεια. Γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ώστε να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png