"Διακοπές στην Αίγινα". Το ταξίδι του Γιάνη Βαρουφάκη πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.


Το δημοσίευμα της "Καθημερινής" για το περιστατικό, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρει ότι: "Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά", περιέγραψε ο κ. Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι "εγώ είμαι βουλευτής», ανέφερε ο κ. Ζορμπά και συνέχισε: Ο λιμενικός του είπε "κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας" και του απάντησε, τότε "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: "Ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα", σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Τι δήλωσε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1: "Μένουμε στην Αίγινα, είμαστε απομονωμένοι με την Δανάη και τον σκύλο μας στην Αίγινα από τις 10 Μαρτίου, οπότε ήταν και η τελευταία παρουσία μου στην Βουλή», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. "Έχουμε μετακομίσει με την Δανάη εδώ και πολύ καιρό και όχι μετά τα περιοριστικά μέτρα", ανέφερε ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε "δεν έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Αίγινα, έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Βουλή". "Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ημέρα που είχαμε το Eurogroup, πήρα το πλοίο από την Αίγινα στις 10:00, είχα μια πολύ χρήσιμη, αν και έντονη συζήτηση με τον κ. Σταϊκούρα στην Βουλή" σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε ότι "η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ξεκάθαρη ότι επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση για την άσκηση βουλευτικών καθηκόντων. Δεν έχω πάει πουθενά, είμαι από τους πολιτικούς που προσπαθώ να τηρήσω όσο γίνεται τα μέτρα. Έχουμε εκδώσει τέσσερα Δελτία Τύπου ζητώντας να γίνονται με τηλεδιασκέψεις οι συνεδριάσεις της Βουλής, ώστε να υπάρχει και ουσιώδης συζήτηση". Σχετικά με το όσα λέγονται για επεισόδιο με Λιμενικό στο λιμάνι του νησιού, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: "Αυτό που συνέβη είναι ότι βγήκαμε από το λιμάνι, εγώ και τα φορτηγά και 2-3 αυτοκίνητα. Μου ζήτησαν τα χαρτιά. Είπα ότι είμαι βουλευτής, έφυγα το πρωί από το νησί και γύρισα". "Μετά άκουσα κάποιες φωνές πίσω μου φεύγοντας, αλλά δεν έδωσα σημασία" είπε ο κ. Βαρουφάκης.
 
Τι είπε για το θέμα, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN o υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Τα μέτρα άσκοπων μετακινήσεων ισχύουν για όλους και τα μέλη του κοινοβουλίου θα πρέπει να είναι τα πρώτα που θα δίνουν το καλό παράδειγμα", δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Open ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία Βαρουφάκη στην Αίγινα και τον σάλο που ξέσπασε. Και πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος, ο οποίος θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα σέβεται και θα τηρεί τα περιοριστικά μέτρα και να αποδεικνύει ότι θεωρεί εαυτόν ίσο προς κάθε πολίτη», είπε ακόμη ο κ. Πλακιωτάκης. Οφείλω να πω ότι οι λιμενικοί έκαναν τη δουλειά τους, όπως πρέπει", είπε ακόμη ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε – δεχόμενος ερώτηση περί του ισχυρισμού του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ότι γύρισε στο σπίτι του - πως "ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι ο τόπος μονίμου κατοικίας του. Αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα στα αρμόδια όργανα του Λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία τόσο για άρνηση έλεγχου όσο και για απόδειξη ή μη ότι διαθέτει μόνιμη κατοικία
 
Τέλος, το ΜΕΡΑ25 σε ανακοίνωσή του με τίτλο "Διακοπές στην Αίγινα" αναφέρει ότι: "Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί. Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png