Αυστηροί οι έλεγχοι στο λιμάνι της Αίγινας. Ελέγχονται ακόμη και τα φορτηγά αυτοκίνητα για την μεταφορά επιβατών.

 
Σε ακόμη αυστηρότερο επίπεδο έχουν περάσει οι έλεγχοι για την μετακίνηση επιβατών, που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, μέσω των προγραμματισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που εκτελούνται από τον Πειραιά προς την Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal ερευνώνται ακόμη και τα φορτηγά που μεταφέρουν προμήθειες στο νησί, για τη παράνομη μεταφορά επιβατών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Αίγινας και δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ από το έλεγχο δεν γλιτώνουν ούτε τα φορτηγά ψυγεία που μεταφέρουν κρέατα για την αγορά του Πάσχα.
 
Την ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση των ελέγχων, επιβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος είπε ότι ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα του Λιμενικού και τα φορτηγά αυτοκίνητα για την μεταφορά επιβατών. Ο κ. Ζορμπάς εξακολουθεί να εποπτεύει σε καθημερινή βάση την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και σημείωσε ότι ερευνώνται καταγγελίες που έχουν γίνει.
 
Σε ερώτηση για την φημολογούμενη αποβίβαση επιβατών από ιδιωτικά σκάφη σε άλλα σημεία του νησιού, είπε ότι και αυτή τη περίπτωση θα εξεταστεί.

Πάντως, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει αυτές τις μέρες το λιμάνι της Αίγινας. Το πολύβουο πλήθος των επιβατών και των εκδρομέων του Πάσχα έχει αντικατασταθεί , από τους λίγους επιβάτες που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα και δικαιούνται να ταξιδέψουν.

Χθεσινό ρεπορτάζ από την τηλεόραση του MEGA στο λιμάνι του Πειραιά, έκανε αναφορά σε πλοίο που αναχωρούσε για την Αίγινα, σχολιάζοντας ότι ήταν σχεδόν άδειο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας 26 δήμαρχοι νησιωτικών δήμων, μεταξύ των οποίων και τον οποίων και ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, συνυπέγραψαν κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, τους υπουργούς και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, με θέμα την απαγόρευση των μετακινήσεων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png