Ένας μήνας μετά την εφαρμογή των μέτρων. Για πόσο μπορεί να αντέξει η τοπική οικονομία τους άδειους δρόμους και τα κλειστά καταστήματα;

 
Αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού. Το "χτύπημα" έγινε ακόμη πιο ηχηρό στις 14 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020.

Το χθεσινό Κυριακάτικο απόγευμα, υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό για την Αίγινα. Σε κάποιο βαθμό σηματοδοτούσε την έναρξη μιας περιόδου που λειτουργούσε ως "μία καλή ένεση" στην τοπική οικονομία. Εκατοντάδες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους "πόνταραν" σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα τον πασχαλινών διακοπών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα μέρος από τις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν συσσωρευτεί μετά από μία μεγάλη περίοδο αδράνειας, αυτής του χειμώνα.
 
Σήμερα έναν μήνα την εφαρμογή των μέτρων, η ευάλωτη τοπική οικονομία του νησιού βλέπει κατάματα το πρόβλημα. Προφανώς κανείς δεν μπορεί να κάνει ανάλυση αυτή τη στιγμή. Σε μια τοπική οικονομία όμως τα προβλήματα είναι άμεσα ορατά, όπως επίσης και οι συνέπειές τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png