Δυνατότητα ενοικίασης δωματίου σε ξενοδοχείο, για τους ασθενείς που μετακινούνται από την επαρχία στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία

Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τους κατοίκους του νησιού, που θα πρέπει να μετακινηθούν στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες και λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοΐό δεν μπορούν να βρουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Ενδεχομένως για το ζήτημα να χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις. Στην χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:  "Ήθελα να σας ενημερώσω για ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει πολύ τις τελευταίες μέρες και που αφορά στους συμπολίτες μας, στους ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη και έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα για να κάνουν ακτινοθεραπείες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια σε ξενοδοχείο των Αθηνών, που μπορούν να μισθώσουν οι ασθενείς που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία και οι συμβίοι τους, προκειμένου να μείνουν για τη διάρκεια της θεραπείας τους. Οι συμπολίτες μας αυτοί, θα πρέπει να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών, ο οποίος θα τους ενημερώσει σχετικά.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι η εξής: ο Προϊστάμενος του τμήματος ακτινοθεραπειών θα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 210-3248098, προκειμένου να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και η Γενική Γραμματεία θα τον κατευθύνει σχετικά. Ο δε ασθενής θα παίρνει βεβαίωση από το νοσοκομείο, όπου θα φαίνεται η διάρκεια της θεραπείας του και θα τη δείχνει στην υποδοχή του ξενοδοχείου.

Το Υπουργείο Υγείας στις επόμενες ώρες θα στείλει άμεσα σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία "Αττικό", "Μεταξά", "Άγιος Σάββας", "Άγιοι Ανάργυροι", "Αλεξάνδρας" και "Αρεταίειο", τα οποία κάνουν ακτινοθεραπείες, ώστε να ενημερώσουν τους Προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας για τη διαδικασία και το τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που πρέπει να καλούν. Επαναλαμβάνω το νούμερο, 210-3248098. Η ισχύς της νέας δυνατότητας ξεκινάει την Τρίτη 21 Απριλίου στις 8 το πρωί".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png