165 μερίδες φαγητού θα διανεμηθούν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε κατοίκους της Αίγινας που έχουν ανάγκη.

 
165 μερίδες φαγητού θα διανείμει σε κατοίκους του νησιού, που έχουν ανάγκη, ο Δήμος της Αίγινας σήμερα Μεγάλο Σάββατο και άλλες τόσες αύριο Κυριακή του Πάσχα. Τα γεύματα έφτασαν στο νησί σήμερα με το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου "Αχαιός", παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Λεούσειο Ίδρυμα, όπου έγινε το τελικό πακετάρισμα των μερίδων από εθελοντές.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε στο Aegina Portal ότι: "Σήμερα παραλάβαμε τις μερίδες φαγητού, που αφορούν συσσίτιο που θα παραλάβουν οι συμπολίτες μας. Ένα μέρος από αυτούς είναι εκείνοι οι οποίοι δέχονται την επισιτιστική βοήθεια καθημερινά από το Λεούσειο. Οι υπόλοιπες μερίδες θα διανεμηθούν στους ανθρώπους που έχουν αιτηθεί στο δήμο".
 
"Αυτό είναι ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Στην συνέχεια η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη επικοινώνησε μαζί μας για να αιτηθούμε ποιες είναι οι ανάγκες μας. Εμείς σε μία διεργασία μαζί με τις ενορίες, ανά τοπική κοινότητα, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, σε συνεργασία με τους ιερείς, καθώς επίσης και με τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και χειρίζονται επί σειρά ετών τη διανομή και την παραγωγή συσσιτίου στο Λεούσειο, αιτηθήκαμε 165 μερίδες φαγητό. Το αίτημά μας έγινε δεκτό και σήμερα παραλάβαμε αυτές τις μερίδες. Είναι μερίδες φαγητού για σήμερα και για αύριο και από Δευτέρα θα έρχεται καθημερινά με το πλοίο η βοήθεια αυτή".
 
Τέλος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ευχήθηκε για τις ημέρες του Πάσχα: "Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου να έχουν υγεία, να ευχηθώ καλή Ανάσταση. Να διαφυλάξουν τα μέτρα τα οποία έχει επιβάλει η Κυβέρνηση κι εμείς τα εφαρμόζουμε και καθώς επίσης να τους πω να κάνουν υπομονή και πιστεύω πολύ σύντομα να βγούμε από αυτή την πρωτοφανή καταιγίδα που δέχεται η χώρα και η ανθρωπότητα".
 
Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν σήμερα οι εθελοντές των Γευμάτων Αγάπης του Εκκλησιαστικού Λεουσείου Ιδρύματος, ο διευθυντής π. Νικόλαος Σαββόπουλος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, η πρόεδρος της Ο.Ε. της 12ης Γιορτής Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη και υπάλληλος του δήμου.
 
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, η διανομή των γευμάτων γίνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη χρηματοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου. Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής θα διανεμηθούν για πρώτη φορά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 50.000 γεύματα σε 25.000 πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αναφέρει το Δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png