Επιχείρηση ανέλκυσης στο λιμάνι της Αίγινας.


Μία δύσκολη επιχείρηση ανέλκυσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο έξω από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Η ανέλκυση αφορούσε την πολύ βαριά άγκυρα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει ακτοπλοϊκά την Αίγινα με τον Πειραιά. Η άγκυρα του πλοίου έμεινε στο βυθό του λιμανιού της Αίγινας σε βάθος δέκα περίπου μέτρων και από το πρωί οι άνδρες του καταδυτικού συνεργείου έπιασαν για δουλειά για την ανέλκυση της. Εργασία καθόλου εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς το πολύ μεγάλο βάρος που έχει η άγκυρα ενός τέτοιου σκάφους.

Για την ανέλκυση της χρησιμοποιήθηκαν τρία ειδικά μπαλόνια, που αφού πρώτα οι άνδρες του συνεργείου τα μετέφεραν στον πυθμένα, τα έδεσαν στην άγκυρα και ξεκίνησαν να διοχετεύουν αέρα στο εσωτερικό τους. Με τη βοήθεια της άνωσης η βαριά άγκυρα και τα μπαλόνια ανέβηκαν στην επιφάνεια και από εκεί με σκάφος ρυμουλκήθηκαν κοντά στην εσωτερική προβλήτα από την πλευρά του "Λευκού Φανού". Όταν είχαν μεταφερθεί κοντά στην προβλήτα, η άγκυρα αποδεσμεύτηκε από αυτά και ακούμπησε με όλο της το βάρος στο ρηχό πυθμένα. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια του δύτη που επέβλεπε την όλη διαδικασία, ένα γερανοφόρο όχημα την έβγαλε στην στεριά ώστε να αποδοθεί και πάλι στο πλοίο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σήμερα στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και η εμπειρία του καταδυτικού συνεργείου βοήθησαν στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρηση της ανέλκυσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png