Πρωτόγνωρες εικόνες ερημιάς ανήμερα του Πάσχα στην παραλία της Αίγινας. Αυστηρή πειθαρχία έδειξαν οι κάτοικοι του νησιού.

 
Εικόνες πραγματικά πρωτόγνωρες, ήταν αυτές που μπορούσε να αντικρίσει κανείς αργά χθες το απόγευμα στην παραλία της Αίγινας. Ειδικά μάλιστα λόγω των διακοπών του Πάσχα, μιας χρονικής περιόδου που η Αίγινα έσφυζε από ζωή. Υπό κανονικές συνθήκες το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα υπήρχε αυτή η κορύφωση της παρουσίας του κόσμου, που μετά το πασχαλινό τραπέζι κατέβαινε παρέες - παρέες για μια πρώτη βόλτα στα καφέ.

Την εικόνα της ερημιάς επέτειναν τα άδεια τραπέζια στις πλατείες των καταστημάτων και τα παγκάκια απέναντι στο λιμάνι. Η παρουσία του κόσμου θύμιζε περισσότερο ένα παγωμένο βράδυ του Φλεβάρη, παρά μια ανοιξιάτικη πασχαλιά.
 
Αυτή όμως ήταν η μία πλευρά το νομίσματος. Η άλλη πλευρά ήταν ότι οι κάτοικοι του νησιού πειθάρχησαν και συστρατεύθηκαν στον πόλεμο "για την επιστροφή στην κανονικότητα", όποια και αν είναι αυτή. Η παραλία του νησιού είναι το βαρόμετρο για τέτοιου είδους συμπεράσματα.
 
Αυτή την χρονική στιγμή η πειθαρχία όλων είναι ανεκτίμητη, ειδικά μάλιστα όταν τηρείται από τους ανθρώπους που κυρίως πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα: τους επαγγελματίες των καταστημάτων, τους εργαζόμενους, αλλά ακόμη και τους κατοίκους του νησιού, που έδειξαν ότι μπορούν να πειθαρχήσουν στην προοπτική μιας βόλτας την ώρα που δύει ο ήλιος στο λιμάνι.
 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και ότι οι κάτοικοι τήρησαν τους κανονισμούς για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png