Εντός χρονοδιαγράμματος το έργο το υποθαλάσσιου αγωγού. Το χρονοδιάγραμμα του έργου δεν επηρεάστηκε από την πανδημία.


"Το χρονοδιάγραμμα για την πόντιση του αγωγού τον Ιούλιο τηρείται", είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουκούλης στην τελευταία, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου. Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης με την ιδιότητά του ως μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, ενημέρωσε το Σώμα για τις εξελίξεις στο έργο, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον επιβλέποντα μηχανικό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης είπε: "Είχα μία επικοινωνία με έναν από τους επιβλέποντες μηχανικούς. Αυτός με πληροφόρησε ότι η κατασκευάστρια εταιρία έχει υποβάλει την πρότασή της για την επισκευή των σωληνώσεων, που υπέστησαν ζημιά πριν από λίγο καιρό από τις τρύπες που δημιουργήθηκαν. Επεξεργάζονται αυτές τις προτάσεις και σύντομα θα τις θέσουν σε εφαρμογή, αφού συμβουλευτούν και τον Τεχνικό Σύμβουλο, ο οποίος ασχολείται με το έργο.

Εκείνο το οποίο μου είπε, εν σχέση με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα του έργου, είναι ότι ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία. Οι εργασίες οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Σαλαμίνα συνεχίζονται κανονικά. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όλα τα σημερινά δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα για την πόντιση του αγωγού τον Ιούλιο τηρείται. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο άλλο γεγονός, το οποίο να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία του έργου".        
 
Αναφορικά με το έργο των χερσαίων και πιο συγκεκριμένα για την μεγάλη δεξαμενή στο Λεόντι, τόσο ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, όσο και ο κ. Δημήτρης Μούρτζης ρώτησαν τον κ. Γιάννη Ζορμπά σχετικά με την πορεία των εργασιών.
 
Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι: "Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, που αυτές εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Νήσων και ήδη έχει ζητηθεί η πίστωση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Αυτό όμως που μένει σε εμάς είναι στην πρώτη αναμόρφωση να μπορέσει να καταχωρηθεί, καθώς επίσης και στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα. Για τους λόγους όμως ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω του Κορονοϊού και η κυρία Φούβλια η οποία θα ήταν επιβλέπουσα, αυτό το καθιστά αδύνατον λόγω των ημερών. 
 
Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, αμέσως δηλαδή μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων, να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση αυτής της δεξαμενής και να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε το 100% του χώρου της δεξαμενής. Τεχνικά να πω, ότι εάν έχουμε μία συνεχή υδροδότηση από τη κάτω δεξαμενή, δηλαδή από την μεταλλική δεξαμενή προς το Λεόντι, δηλαδή εάν έχουμε συνεχή τροφοδότηση με νερό, μπορεί να δουλέψει και πιο χαμηλά, δηλαδή δεν χρειάζεται, απλά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύουμε νερό. Και αυτός είναι ο λόγος, όπως έχω πει και σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια που μας ανησυχεί" συμπλήρωσε ο κ. Ζορμπάς. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση δεν υπήρξε πρόβλεψη για δημοσιογραφική κάλυψη, οπότε δεν τέθηκαν ερωτήσεις. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ενημέρωση έγινε στις 7 Απριλίου και δεν αποκλείεται μέχρι σήμερα να υπάρχουν καινούργια δεδομένα. Για το ζήτημα της πορείας του έργου του αγωγού, θα γίνει μία νεώτερη επισκόπηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png