Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από τις 4 Μαΐου. Αυξημένες οι πωλήσεις στα καταστήματα της Αίγινας.

 
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων της Αίγινας, που μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας από τις 4 Μαΐου, επισκέπτονται τα καταστήματα του νησιού για να τις προμηθευτούν. Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal προκύπτει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια, ενώ τα σημεία πώλησης είναι μοιρασμένα, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μάσκες σε super markets, φαρμακεία και καταστήματα με είδη προσωπικής υγιεινής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Καθώς το αντικείμενο της αγοράς είναι άγνωστο για τους περισσότερους και πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για τις τιμές, το είδος και την ποιότητά τους, ακόμη και την χρήση τους, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά. Η έρευνα αγοράς περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις και μετακίνηση στα σημεία πώλησης.
 
Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζομένους, όσο και από το επιβατικό κοινό.
 
Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες, τους επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα τροφίμων, στα ταξί, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, καθώς και στα διαγνωστικά εργαστήρια. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
 
Ένα συχνό ερώτημα που προέκυψε μετά από αυτές τις δηλώσεις και το υπέβαλαν στον Aegina Portal καταστηματάρχες του νησιού, είναι σε ποιον θα επιβάλλεται το πρόστιμο όταν ο πελάτης δεν θέλει να φορέσει μάσκα.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα: "Η χρήση της μάσκας δεν υποκαθιστά τους βασικούς μας κανόνες, τους κανόνες προστασίας", υπογραμμίζοντας ότι: "Η πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα, αυτό το κάλυμμα προσώπου, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί χωρίς ταυτόχρονα την πολύ καλή χρήση υγιεινής των χεριών με αντισηπτικό".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png