Μια Πρωτομαγιά διαφορετική στην Αίγινα.

 
Με τα περιοριστικά μέτρα να εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, νωρίς σήμερα το πρωί η απουσία των ανθρώπων στους δρόμους του νησιού ήταν... εντυπωσιακή. Η κυκλοφορία ήταν ανύπαρκτη σε αρκετές περιπτώσεις και μόνο καθώς περνούσαν οι ώρες, κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να επισκέπτονται τα καταστήματα που ήταν σήμερα ανοιχτά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η εικόνα του άδειου λιμανιού, είναι ίσως η μόνη συνεπής με τα όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αφού η απεργία των ναυτεργατών του Πειραιά κράτησε τα καράβια δεμένα. Τουλάχιστον μέχρι (νωρίς) το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχαν δημοσιευθεί ή επιβεβαιωθεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Η περίοδος των επιδοτούμενων δρομολογίων έληξε χθες 30 Απριλίου και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε την συνέχεια.
 
Η καθιερωμένη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων για την Πρωτομαγιά στην Παλαιά Προβλήτα δεν έγινε, αλλά ένα πανό που κρεμάστηκε κοντά στον χώρο αναμονής των ιπταμένων, μεταφέρει το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
 
Οι κάτοικοι του νησιού είναι μουδιασμένοι από την είδηση της χθεσινοβραδινής διακομιδής και το ενδεχόμενο ενός νέου κρούσματος στο νησί. Λίγο πριν τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι, σε επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης και πως θα ενημερώσει αμέσως τους κατοίκους του νησιού όταν έχει νεώτερα.
 
Κάπου εκεί στην άκρη της Μητρόπολης υπάρχει ένα μικρό κηπάριο. Η άνοιξη "έχει στήσει χορό" γεμίζοντας με χρώματα την απάτητη επιφάνεια, αφού τα παιδιά έχουν σταματήσει καιρό να παίζουν εκεί λόγω των απαγορεύσεων του κορονοϊού.
 
Καθένας ψάχνει τον Μάη του όπου και όπως μπορεί. Καλό μήνα!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png