Μη ρεαλιστικό μέτρο για την Αίγινα η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στις 10 π.μ. Άλλαξε με παρέμβαση της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας.


Καταστηματάρχες που επικοινώνησαν τις προηγούμενες ημέρες με το Aegina Portal επισήμαναν, ότι η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στις 10 π.μ., όπως απαιτείται στο σχέδιο για την επανεκκίνηση της Οικονομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είναι ρεαλιστικό μέτρο για το νησί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Αντίστοιχος προβληματισμός υπήρξε και στην Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, καθώς η λογική της αποφυγής του συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς, για την οποία αποφασίστηκε η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων να γίνεται στις 10 π.μ. δεν έχει εφαρμογή στο νησί.
 
Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης επικοινώνησε με την Γενική Γραμματεία Εμπορείου και πρότεινε να εφαρμοστεί το ωράριο των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων. Επίσης, προτάθηκε για τον μήνα Μάιο τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά πρωί - απόγευμα, κάθε μέρα από την Δευτέρα έως και το Σάββατο. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές.
 
Έτσι, από την Δευτέρα 4 Μαΐου τα καταστήματα στην Αίγινα θα λειτουργούν με το σύνηθες ωράριο λειτουργίας, ενώ όσοι καταστηματάρχες το επιθυμούν μπορούν να ανοίγουν και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το πρώτο στάδιο, που ξεκινά στις 4 Μαΐου, ανοίγουν βάσει ΚΑΔ τα ακόλουθα καταστήματα:
 
47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (ΚΤΕΟ)
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
96.09.19.08 Άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών π.δ.κ.α.
 √ Λιανικό εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐαςκαι λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών(υπάγεται στο γενικό ΚΑΔ 47.78)


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png