Νίκος Χαρδαλιάς: "Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού".

 
Σημαντικές διευκρινήσεις έδωσε κατά την σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, εξηγώντας τι επιτρέπεται από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου αναφορικά με την μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού λέγοντας ότι: "Ένας κάτοικος της δυτικής Αθήνας, από το Περιστέρι, μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο. Ο κάτοικος της Νέας Μάκρης, μπορεί να πάει στη Μάνδρα. Ο κάτοικος του Πειραιά μπορεί να πάει στον Κάλαμο. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, όμως, δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες. Δεν μπορούν να μετακινηθούν στον δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Δηλαδή, τα μέρη που ανήκουν στην Αττική και δεν μπορεί να τα επισκεφτεί κάποιος κάτοικος του λεκανοπεδίου, ούτε από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου, είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικήθυρα.
 
Να σημειώσουμε ότι από αύριο, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος: "Οι εργαζόμενοι οι οποίοι κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά, μπορούν αντίστοιχα και αντίστροφα να μετακινηθούν για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους κανονικά".
 
Συμπερασματικά, από τις δηλώσεις των κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Νίκου Χαρδαλιά, προκύπτει ότι στα νησιά μπορούν να ταξιδεύουν μόνο όσοι εργάζονται σ' αυτά.
 
Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Αίγινα παραμένουν έντεκα με επιστροφή, κάθε εβδομάδα μέχρι τις 31 Μαΐου, μετά από απόφαση Υπουργείου Ναυτιλίας, για τη διασφάλιση της ελάχιστης θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, γεγονός που δείχνει ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν θα "ανοίξουν" πριν από το τέλος του μήνα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια χρονική μετακίνηση, είτε προς τα εμπρός, είτε προς τα πίσω.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png