Εντός της νέας εβδομάδας οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Εντός της νέας εβδομάδας θα κατατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Star. Για το ίδιο θέμα και σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ: "με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η Αυτοδιοίκηση, η οποία και στην περίοδο της καραντίνας στάθηκε δίπλα στους πολίτες, θα στηρίξει την επιστροφή στην καθημερινότητα των πολιτών και μέσω της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



  • Το θέμα της επέκτασης του χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων που προτείνει ο ΕΟΔΥ βρίσκει θετική την Αυτοδιοίκηση, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.
  • Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.
  • Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία δεν μπορεί να είναι πάνω από το 50% .
  • Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.
  • Τονίστηκε επίσης ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη λόγω του Co-vid 19, να μπορεί ο εκάστοτε Δήμος να τους επαναφέρει στην τάξη.
  • Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις ανοιγόμενες τζαμαρίες στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να γίνει εκμετάλλευση ακόμη περισσότερου χώρου, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η πολιτεία".
Επιστρέφοντας στις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, στις ρυθμίσεις θα περιέχεται πρόβλεψη, δυνατότητας πεζοδρομήσεων από τους Δήμους, ανάλογα την περίπτωση είτε για μερικές ώρες, είτε για ολόκληρη την ημέρα, να μένει ελεύθερος ένας χώρος τουλάχιστον 1.80 m για να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα οι πεζοί και οι μόνιμοι κάτοικοι. Επίσης, δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται ή να κλείνονται οι διαβάσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφού κυρωθεί η ΠΝΠ ο δήμος της Αίγινας, θα πρέπει να μέσω απόφασης τους Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει τον τρόπο που θα διαχειριστεί και θα αξιοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png