Συγκεντρώσεις πλαγκτόν σε σημεία της πλαζ της "Παναγίτσας" και στον λιμενοβραχείονα του "ΚΕ". Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο.


Ένα θέαμα που έχει προβληματίσει αρκετούς κατοίκους του νησιού είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις (όπως όλα δείχνουν) πλαγκτόν που σχηματίζονται αυτή την περίοδο σε παραλιακά σημεία. Μεγάλες τέτοιες συγκεντρώσεις βρίσκονται στην περιοχή της Παναγίτσας και του ΝΟΑ. Η εκτίμηση του Λιμεναρχείου είναι ότι πρόκειται για πλαγκτόν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία που συντελείται στην θάλασσα και η εμφάνισή της κορυφώνεται αυτή την περίοδο, όταν δηλαδή αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Από το Λιμεναρχείο της Αίγινας θα γίνει ο έλεγχος που προβλέπεται, οπότε θα υπάρξει και μία επίσημη απάντηση.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί το Λιμεναρχείο έλαβε κλήση για πιθανή πετρελαιοκηλίδα σε θαλάσσια περιοχή προς τα Διαπόρια και το σκάφος βρισκόταν προς διερεύνηση του περιστατικού.

[upd] Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμεναρχείο της Αίγινας δεν υπήρχε πετρελαιοκηλίδα. Αναφορικά με την συγκέντρωση της ουσίας στην επιφάνεια της θάλασσας, αυτή εκτιμάται ότι είναι πλαγκτόν.