Κυριάκος Κλώνος: "Η επόμενη μέρα, θεωρώ, θα είναι αρκετά πιο δύσκολη, από αυτό που βιώσαμε μέχρι τώρα".

 
Το γραφικό λιμάνι της Αίγινας αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς μοτίβο, μπροστά από το οποίο δεκάδες επιχειρήσεις μετρούν αντίστροφα τις μέρες, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους. Μία επανεκκίνηση που έχει το δικό της κόστος και συνοδεύεται από την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. Μια επανεκκίνηση στην βάση της οποίας παραμένουν ακόμη οι πρωτόγνωρες εικόνες του lockdown. Βρισκόμαστε σε αυτή την αγαπημένη για ντόπιους και παραθεριστές πλευρά της Αίγινας. 

Ο κ. Κυριάκος Κλώνος θεωρεί ότι η επόμενη ημέρα θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε μέχρι τώρα: "Ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανένας μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσουμε. Για τα μαγαζιά ήταν μεγάλο το πλήγμα. Kαι όχι μόνο για τα μαγαζιά, για όλο τον κόσμο, για όλες τις επιχειρήσεις" λέει, επισημαίνοντας ότι η περίοδος του κορονοΐού ακόμη δεν έχει τελειώσει, όπως και οι επιπτώσεις του lockdown.
 
Το ξεκίνημα του κορονοΐού στην Αίγινα, συνέπεσε με μία πολύ καλή χρονικά στιγμή για την τοπική οικονομιία, κατά την οποία ξεκινά η τουριστική περίοδος και η εισροή χρημάτων."Την συγκεκριμένη περίοδο, από το Πάσχα και μετά, την περιμέναμε όλοι πως και πως, γιατί είναι μία περίοδος κατά την οποία ξαναπαίρνει μπρος όλο το νησί. Έρχεται κόσμος, ροή χρημάτων και έτσι αντιμετωπίζουμε προβλήματα που ενδεχομένως είχαν προκύψει από τον χειμώνα". 
 
Όμως το πιο δύσκολο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας έρχεται τώρα: "Η συνέχεια είναι κι αυτή αβέβαιη και πρωτόγνωρη γι εμάς. Δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος, γιατί μην ξεχνάμε, μιλάμε για ένα θέμα υγείας, που όλοι είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι και ιδιαίτερα ο Έλληνας, σε αυτό το κομμάτι, άρα δεν ξέρουμε την επόμενη ημέρα πως θα λειτουργήσει ο καταναλωτής". 
 
"Οφείλουμε για την επόμενη ημέρα, να τηρήσουμε σχολαστικά τους κανόνες", επισημαίνει ο κ. Κυριάκος Κλώνος, δίνοντας σε αυτή την επιλογή μία κεντρική θέση για την "επόμενη μέρα".
 
Υπογραμμίζει ότι η στήριξη της πολιτείας είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια: "Η πολιτεία θεωρώ, στάθηκε αρκετά καλά δίπλα μας, μας στήριξε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ήταν αυτό που πραγματικά είχαμε ανάγκη και καλύψαμε τις ανάγκες μας. Αλλά κάτι ήταν στην δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει όμως να μας στηρίξει και να πάρει γενναίες αποφάσεις και μέτρα για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θεωρώ θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε μέχρι τώρα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png