Η κ. Κατερίνα Κουκούλη μιλά για τους τομείς του ξενοδοχειακού τουρισμού, που έπληξε ο covid 19 στην Αίγινα, τις απώλειες και το ευχάριστο σενάριο του 2021.

 
Σε αναμονή των υγειονομικών πρωτοκόλλων βρίσκεται η κ. Κατερίνα Κουκούλη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Danae, προκειμένου να σχεδιάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Στο ξεκίνημα της χρονιάς οι προοπτικές φαίνονταν πολύ καλές, όμως τελικά η πανδημία οδήγησε σε απώλειες της τάξης του 60%. Αυτό είναι το ποσοστό των κρατήσεων που έχουν ακυρωθεί. Ένα αισιόδοξο σενάριο θα μπορούσε να βασιστεί στον εγχώριο τουρισμό, δηλώνει όμως ότι δεν θα είναι εφικτό, αφού πάρα πολλοί έχουν μείνει άνεργοι.

Η κ. Κουκούλη μιλά για ακόμη μία κατηγορία του τουρισμού που δέχθηκε πλήγμα: "Πολλά ξενοδοχεία βασίζονται στον εσωτερικό τουρισμό που μεταφέρεται με πούλμαν, κάτι το οποίο επίσης δεν θα είναι εφικτό φέτος το καλοκαίρι. Έρχονται πολλοί προσκυνητές στο νησί μας για τον Άγιο Νεκτάριο κι αυτό είναι επίσης ένα κομμάτι το οποίο έχει χαθεί".  
 
Μαζί έχουν πληγεί οι γάμοι, οι βαπτίσεις και τα συνέδρια: "Εμείς ως ξενοδοχείο είχαμε πάρα πολλές κρατήσεις, πάνω σε αυτό το κομμάτι, πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς όλα αυτά ακυρώθηκαν και κάποια έχουν αναβληθεί για τον επόμενο χρόνο". 
 
"Περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα από το Υπουργείο Τουρισμού τα οποία θα μας δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά στον τρόπο της λειτουργίας μας" λέει κι αυτό είναι καθοριστικό, γιατί από την πληρότητα που θα ορίζουν, θα αποφασίσει αν το ξενοδοχείο της θα παραμείνει ανοιχτό ή όχι: "Όταν θα μάθουμε ακριβώς τις πληρότητες θα αποφασίσουμε αν θα μπορέσει η επιχείρησή μας να είναι ανοιχτή φέτος το καλοκαίρι".
 
Η κυρία Κουκούλη επισημαίνει ένα σημαντικότατο ζήτημα. Πρόκειται για την ανεργία του προσωπικού των ξενοδοχείων. Ακόμη και για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, ο λιγοστός χρόνος των δύο μηνών, δεν θα τους επιτρέψει να καλύψουν τα ένσημα που χρειάζονται, ούτως ώστε το χειμώνα να βγουν στην ανεργία. "Αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο η κυβέρνηση να το κοιτάξει, για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, να αντέξουν το χειμώνα που έρχεται".
 
Για την επιχείρησή της εύχεται κατά τη διάρκεια αυτού του μικρού καλοκαιριού να μπορέσουν να "βγουν" κάποιες ζημιές: "Το χειμώνα είχαμε ξεκινήσει κάποιες εργασίες εδώ στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς η κατάσταση μας έπιασε απροετοίμαστους. Μείνανε οι εργασίες στην μέση. Ευελπιστούμε τώρα ότι θα συνεχίσουμε να τις τελειώσουμε και θα θέλαμε πολύ να ευχηθούμε, έστω αυτό το μικρό καλοκαίρι των δύο μηνών, να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιες ζημιές".  
 
Υπάρχει όμως και το ευχάριστο σενάριο κι αυτό δεν είναι άλλο από τις κρατήσεις που μεταφέρθηκαν για το ερχόμενο καλοκαίρι: "Το ευχάριστο σενάριο είναι ότι πολλές από τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν, έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2021, οπότε αυτό είναι κάτι το οποίο μας δίνει μία αισιοδοξία για το επερχόμενο καλοκαίρι".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png