Ερωτηματολόγιο για τον κορονοΐό, θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες για τα ταξίδια με την ακτοπλοΐα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).
Μπορείτε να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο εδώ.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτεται ένα 24σέλιδο έντυπο οδηγιών το οποίο έχει τίτλο: "Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 σταεπιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούνθαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαίαδιεθνών πλόων (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και τωνεπαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση τωνπεριοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19" και μπορείτε να το δείτε εδώ.