Από την Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Τι ανακοίνωσε η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού.

 
Με την τήρηση των κανόνων, όπως έχουν υιοθετηθεί και ισχύουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ήδη εφαρμόζονται  στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στην Κρήτη από τις 25 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στα νησιά, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι: "Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, όπως τους έχουμε αναλύσει".

Όσον αφορά την Αίγινα, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού πριν από λίγο ανακοίνωσε την επιστροφή του πλοίου Φοίβος, ενώ το πλοίο Αχαιός, επίσης, παραμένει στην γραμμή. Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή [18:58:05] δεν έχουν ανακοινωθεί δρομολόγια για την 25η Μαΐου και μετά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
Επίσης, στην ανακοίνωση της Κοινοπραξίας αναφέρεται ότι: "Προσοχή όμως, στις οδηγίες του ΕΟΔΥ: έντυπο επιβίβασης, χρήση μάσκας εντός των πλοίων, τήρηση αποστάσεων και προσωπική υγιεινή. Ο κίνδυνος δεν έχει φύγει. Δρομολόγια και κρατήσεις ελεύθερα στο website μας, εκεί βρίσκεται και το σχετικό έντυπο (συμπληρώνεται από κάθε ενήλικα)".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας από τις 18.05.2020 μέχρι τις 15.06.2020 ισχύουν οι οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές:
 
1. Τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες.
 2. Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
 3. Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.
 4. Τη χρήση κάθε καμπίνας από ένα (1) άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜεΑ με τον συνοδό τους.
 5. Τη χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
 6. Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
 7. Την θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.
 8. Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα.
 9. Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων.
 10. Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.
 11. Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων,
 12. Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων,
 13. Την διαχείριση ύποπτου περιστατικού (απομόνωση σε ειδικό χώρο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ),
 14. Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες).
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png