Σάρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων, που αφορούν στην έκδοση οικοδομικής άδειας, της Νέας Πτέρυγας του Μουσείου Χ. Καπράλου στην Αίγινα.

 
Αυτή η είδηση από μόνη της είναι ικανή να δημιουργήσει προσδοκίες, ότι ένα μεγάλο έργο για τον πολιτισμό στην Αίγινα, μπορεί να εκκινήσει το επόμενο διάστημα. Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο ανάληψης υποχρέωσης, που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια από την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Η απόφαση αναφέρεται στην: "Σάρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων που αφορούν στην έκδοση οικοδομικής άδειας της Νέας Πτέρυγας του Μουσείου Χ. Καπράλου στην Αίγινα προκειμένου να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην Πολεοδομία Πειραιά".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Για αυτό το σημαντικότατο έργο που αναμένουμε χρόνια εδώ στο νησί δεν υπήρχε καμία πρόσφατη ενημέρωση. Για την ακρίβεια η τελευταία δημόσια ενημέρωση που υπήρχε για το ζήτημα, ήταν ένα Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης είχε συναντηθεί τότε με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, στα γραφεία της Περιφέρειας.Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη. Τότε στο στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου "Χρήστου Καπράλου" το οποίο θα στεγάσει το σπουδαίο έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών καλλιτεχνών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου. Στην νέα πτέρυγα του Μουσείου θα εκτεθούν τα μνημειακά γλυπτά του Καπράλου, τα ξύλινα αετώματα που εμπνέονται από την Ολυμπία, τα χάλκινα, τα ζωγραφικά και βιτρίνες με τερακότες.
 
Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Αίγινας και της ευρύτερης περιοχής με την στέγαση στη νέα πτέρυγα του μουσείου των 500 έργων του γλύπτη Χρήστου Καπράλου, που εμπνέονται δημιουργικά από την Αρχαιότητα, και τα οποία μαζί με άλλα 2000 μικρογλυπτά, σχέδια, πίνακες, τερακότες και κεραμικά, αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της τότε η Περιφέρεια. Το Νοέμβριο του 2018 η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, είχε υποδεχθεί στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου στην Αίγινα, την τότε Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στο νησί. Σε αυτή την συνάντηση είχε επίσης συζητηθεί το ζήτημα του έργου της νέας πτέρυγας.
 
Τον Ιούλιο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποφάσισε την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλ. Σούτσου, για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου στην Αίγινα, συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ που θα χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο αφορά στην ανέγερση της Νέας πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου, σε οικόπεδο παρακείμενο του υπάρχοντος Μουσείου - Εργαστηρίου του μεγάλου γλύπτη, συνολικού εμβαδού 2.682,56μ2, στη θέση «Πλακάκια» της Αίγινας, συνολικής δόμησης 1072,79μ2.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png