"Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι;". Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης "ξετυλίγει" τα ιστορικά στοιχεία της ζωής και της δράσης του.

 
Σε ένα video διάρκειας 63 λεπτών, ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, συγγραφέας και ερευνητής της Καποδιστριακής περιόδου, "ξετυλίγει" τα ιστορικά στοιχεία, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του: "Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι;". Ο θόρυβος σηκώθηκε λίγο καιρό πριν, με τον χαρακτηρισμό του Καποδίστρια ως δικτάτορα, από μέλος της Επιτροπής για το 2021.

Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης μας παρουσιάζει στοιχεία από την ζωή και την δράση του, που αποτελούν αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας που έχει κάνει. Ασχολείται με αυτήν την έρευνα εδώ και σαράντα χρόνια. 
 
"Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι; Εγώ θα σας αναφέρω μερικά στοιχεία από την ζωή και την δράση του, ύστερα από πολυχρόνια έρευνα που έχω κάνει και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας όντως ή όχι", λέει ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, με φόντο τον θρονίσκο του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.
 
"Η ιστορία έχει γράψει πάντως τα δικά της συμπεράσματα", λέει, αλλά αυτό που τον λυπεί, είναι ότι: "αυτά τα γεγονότα, τα τόσο ιστορικά που έγιναν εδώ στην Αίγινα, είναι εν πολλοίς άγνωστα". Το βιβλίο του "Ταξίδι στην ιστορία", αλλά και οι πολυάριθμες χειρόγραφες σημειώσεις, αποτελούν έργο ζωής για εκείνον: "Προσπαθούμε να τα κάνουμε γνωστά, αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι εύκολο" καταλήγει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png