"Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι;". Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης "ξετυλίγει" τα ιστορικά στοιχεία της ζωής και της δράσης του.

 
Σε ένα video διάρκειας 63 λεπτών, ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, συγγραφέας και ερευνητής της Καποδιστριακής περιόδου, "ξετυλίγει" τα ιστορικά στοιχεία, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του: "Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι;". Ο θόρυβος σηκώθηκε λίγο καιρό πριν, με τον χαρακτηρισμό του Καποδίστρια ως δικτάτορα, από μέλος της Επιτροπής για το 2021.

Ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης μας παρουσιάζει στοιχεία από την ζωή και την δράση του, που αποτελούν αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας που έχει κάνει. Ασχολείται με αυτήν την έρευνα εδώ και σαράντα χρόνια. 
 
"Υπήρξε ο Καποδίστριας δικτάτορας ή όχι; Εγώ θα σας αναφέρω μερικά στοιχεία από την ζωή και την δράση του, ύστερα από πολυχρόνια έρευνα που έχω κάνει και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας όντως ή όχι", λέει ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, με φόντο τον θρονίσκο του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.
 
"Η ιστορία έχει γράψει πάντως τα δικά της συμπεράσματα", λέει, αλλά αυτό που τον λυπεί, είναι ότι: "αυτά τα γεγονότα, τα τόσο ιστορικά που έγιναν εδώ στην Αίγινα, είναι εν πολλοίς άγνωστα". Το βιβλίο του "Ταξίδι στην ιστορία", αλλά και οι πολυάριθμες χειρόγραφες σημειώσεις, αποτελούν έργο ζωής για εκείνον: "Προσπαθούμε να τα κάνουμε γνωστά, αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι εύκολο" καταλήγει.