Νίκος Πτερούδης: Ενισχύεται το 15516, αυστηρές ποινές για τα κλαδέματα, προσθέτονται στο εξοπλισμό 250 νέοι κάδοι και νέα οχήματα για την αποκομιδή.

 
Μία σειρά από θέματα τα οποία αφορούν την Υπηρεσία Καθαριότητας και στην αποκομιδή των απορριμάτων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ανάμεσα σε αυτά είπε ότι ενισχύεται το πενταψήφιο νούμερο του δήμου 15516, ώστε όσοι έχουν κλαδέματα να επικοινωνούν με την υπηρεσία για παραλαμβάνει. Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι ποινές γι' αυτούς που πετούν κλαδέματα θα είναι αυστηρές, σημειώνοντας ότι αυτοκίνητο που πετά κλαδέματα θα έχει ποινή αφαίρεση πινακίδων για έναν μήνα, ενώ ισχύουν και τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Νίκο Πτερούδη.



Ζήτησε από όσους έρχονται στην Αίγινα να προσπαθήσουν να την προφυλάξουν και να είναι προσεκτικοί, αφού υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής διαχείρισης. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε τα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι να είναι περιποιημένα και συμπλήρωσε ότι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται τώρα στις Άλωνες, στην Αγία Μαρίνα, Μεσαγρό, Σουβάλα και στην συνέχεια Βαγία και Αγίους.
 
Από την Υπηρεσία Καθαριότητας παρελήφθησαν 20 κάδοι ανακύκλωσης και αναμένονται άλλοι 55, ενώ εντός του μηνός αναμένονται οι 250 καινούργιοι κάδοι που έχουν παραγγελθεί και με αυτούς θα αντικατασταθούν όλοι οι παλιοί κάδοι που υπάρχουν στην Αίγινα.
 
Σχετικά με τα μικρομπάζα και τα σακουλάκια που πετιούνται δίπλα στους κάδους και σε άλλα σημεία, ο κ. Πτερούδης είπε ότι ο εξοπλισμός του δήμου δεν βρίσκεται ακόμη σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί. Ωστόσο, είπε ότι θα μαζευτούν από τους δρόμους και ζήτησε από όσους θέλουν να πετάξουν τέτοια υλικά να επικοινωνούν με τον δήμο για να τα μαζεύει αυτός.
 
Παράλληλα, στο τέλος του μηνός ο δήμος θα παραλάβει τους καφέ κάδους για τα οργανικά, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καταστήματα της εστίασης και θα μαζεύονται από ειδικό αυτοκίνητο.
 
Σημείωσε ότι η υπηρεσία θα παραλάβει δύο μικρές πρέσες και μία καινούργια μεγάλη πρέσα 22 τόνων, που θα εκτελεί την διαδρομή από την Πέρδικα μέχρι την Αγία Μαρίνα. Αυτό το όχημα δεν θα κάνει μεταφόρτωση και θα πηγαίνει κατευθείαν στην Αθήνα.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρέσα την οποία προμηθεύτηκε ο δήμος προς 10ετίας χωρίς να χρησιμοποιηθεί και είπε ότι επιστρέφει από το εργοστάσιο που την έχει κατασκευάσει, με την ελπίδα ότι θα μπει σε λειτουργία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png