Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την επάρκεια του νερού το τριήμερο. Τι δήλωσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων.

 
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του δήμου στην αποκομιδή και την μεταφορά των απορριμμάτων, αλλά και στην επάρκεια του νερού κατά την διάρκεια του τριημέρου, οπότε και οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας από παραθεριστές και εκδρομείς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Όσων αφορά δηλαδή την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και την διακομιδή των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και στην επάρκεια του νερού και σε αυτά τα δύο μεγάλα θέματα, που απασχολούν την καθημερινότητα του δήμου, θεωρώ ότι πήγαμε αρκετά καλά και έτσι μπορέσαμε και κρατήσαμε το νησί και καθαρό και σε επάρκεια νερού αυτές τις μέρες. Είχαμε κάνει μία προετοιμασία εδώ και με τον αντιδήμαρχο της ύδρευσης, αλλά αντίστοιχα και με τον αντιδήμαρχο στην καθαριότητα".
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με τους προέδρους των Κοινοτήτων για την εικόνα που έχουν στην περιοχή τους, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στα ζητήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων και στην επάρκεια του νερού.     
 
Ο κ. Ηλίας Γρυπαίος πρόεδρος στην κοινότητα Βαθέος, είπε ότι όλα κύλησαν ομαλά και ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια ήταν ελεγχόμενη, ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα με το νερό. Συμπλήρωσε επίσης, ότι η περιοχή του δεν είχε μεγάλη επισκεψημότητα.
 
Ο κ. Μηνάς Γιαννούλης πρόεδρος στην Κοινότητα Κυψέλης, είπε ότι όλα πήγαν μια χαρά, δεν υπήρξε πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά ούτε και με το νερό
 
Ο κ. Μανώλης Λεούσης πρόεδρος στην Κοινότητα Μεσαγρού, σημείωσε ότι όλα πήγαν πολύ καλά και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα ούτε με τα σκουπίδια ούτε με το νερό.
 
Ο κ. Παναγιώτης Κασιμάκης πρόεδρος στην Κοινότητα Αίγινας είπε ότι εικόνα τόσο στο νερό, όσο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων ήταν εξαιρετική, ενώ κάτι κλαδεμάτα που πετάχθηκαν από παραθεριστές, ευτυχώς ήταν πολύ λίγες περιπτώσεις.
 
Τέλος ο κ. Μιχάλης Μαρτής, πρόεδρος στην της Κοινότητας Πέρδικας, είπε ότι λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και των καταστημάτων που υπάρχουν (ταβέρνες κτλ) στη περιοχή, δημιουργήθηκε πρόβλημα καθώς την Δευτέρα δεν έγινε αποκομιδή, όπως θα έπρεπε, σημειώνοντας ότι ο δήμος γνώριζε ότι η Πέρδικα το τριήμερο θα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Με το νερό, σημείωσε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα.
 
Αναφορικά με την επάρκεια νερού για το επόμενο διάστημα, βάσει της απευθείας ανάθεσης της ποσότητας 104.700 m3,  σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι υπολείπονται κυβικά (70.000 Απρίλιος 2020) ενώ σε ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη, εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα της μεταφοράς του νερού, ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη, πως νομίζει ότι αυτή είναι σε θετικό δρόμο και πως η διοίκηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο σύμβασης με τον υδρομεταφορέα. "Πιστεύω να καταλήξουμε" είπε ο κ. Ζορμπάς".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png