Μιχάλης Παπαδόπουλος: "Η στροφή στον ελληνικό τουρισμό ίσως αποτελεί πλεονέκτημα για την Αίγινα".

 
Η περίφημη ελληνική φιλοξενία, είναι έτοιμη να υποδεχθεί όσους επιλέξουν την χώρα μας ως προορισμό διακοπών, σε ένα καλοκαίρι με πολλές ιδιαιτερότητες. Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, καθώς ξεκινά επίσημα η τουριστική σεζόν και ανοίξουν ξανά τα εποχιακά καταλύματα. Η Αίγινα, ένας προορισμός κοντινός και προσιτός κι αυτά τα χαρακτηριστικά της, ίσως, αποκτούν κεντρικό ρόλο σ' αυτή την συγκυρία. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και οι επαγγελματίες του τουρισμού, ειδικά των τουριστικών καταλυμάτων, την βιώνουν με όλα τα συνεπακόλουθά της.

Το Aegina Portal φιλοξενεί σήμερα τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και επί σειρά ετών μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας, ο οποίος περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: "Σήμερα ουσιαστικά ξεκινάει η τουριστική σεζόν με το άνοιγμα των καταλυμάτων και των πτήσεων. Οι επαγγελματίες του τουρισμού ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση" λέει ο κ. Παπαδόπουλος και σημειώνει ότι: "Λαμβάνουμε κάθε μέτρο προστασίας της υγείας, τόσο της δική μας, όσο και των πελατών μας, πιστοί στα υγειονομικά πρωτόκολλα που όρισε η πολιτεία".
 
Εξηγεί ότι υπάρχει μία στροφή προς τον ελληνικό τουρισμό που ίσως ευνοήσει την Αίγινα: "Φέτος όλοι μιλούν για στροφή προς τον ελληνικό τουρισμό, πράγμα που ίσως αποτελεί πλεονέκτημα για την Αίγινα, δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των επισκεπτών μας είναι Έλληνες" λέει και επισημάνει την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των τουριστικών λεωφορείων, που λόγω των πρωτοκόλλων μεταφέρουν μόνο το 50% των θέσεών τους, προκειμένου να αποκατασταθεί και ο θρησκευτικός τουρισμός του νησιού, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. "Είναι κι αυτό ένα πλεονέκτημα του νησιού μας" εξηγεί.
 
Οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί ελπίζουν ότι θα σώσουν ότι μπορούν από την φετινή τουριστική σεζόν: "Ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν καλά και θα μπορέσουμε να σώσουμε ότι μπορούμε, από μία σχεδόν χαμένη σεζόν" καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png