"Τότε που μείναμε σπίτι". Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, δημιουργούν φωτογραφίζοντας.

 
Ξεκίνησε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου, η μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Τότε που μείναμε σπίτι", που επιμελείται ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γιώργος Μπήτρος.

Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εικόνες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, που το σχολείο τους ήταν κλειστό λόγω του κορονοϊού και οι συνθήκες της πανδημίας ανέτρεψαν την καθημερινότητά τους. Κάτι που ξεκίνησε σαν "δημιουργική απασχόληση", οδήγησε σε μία έκθεση φωτογραφίας!
 
Σύμπτωση ή όχι, τα συναισθήματα εκείνης της περιόδου, που τροφοδότησαν την σκέψη των νεαρών φωτογράφων, οδήγησαν σε μία έκθεση που αποτελεί για την Αίγινα, την πρώτη εκδήλωση για την μετά καραντίνας εποχή.
 
Η όλη προσπάθεια είναι αξιέπαινη, καθώς οι μαθητές μέσα από την δυσκολία μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, αποφάσισαν να φωτογραφίσουν εξωτερικούς χώρους, μεταφέροντας στις εικόνες τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.
 
Η ιδέα γεννήθηκε ανάμεσα στις τηλεδιασκέψεις των μαθημάτων και καθώς το Πάσχα πλησίαζε μαζί με την άνοιξη, οι εικόνες που δημιούργησαν οι μαθητές ήταν ανάλογα όμορφες! Ανθισμένοι κήποι, ηλιοβασιλέματα, όμορφα τοπία γεμάτα από τον ουρανό, την θάλασσα και την όμορφη φύση του νησιού. Τα παιδικά μάτια όμως, είδαν και την ερημιά, τους άδειους από ανθρώπους δρόμους και τους κατέγραψαν.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει και έναν διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία, ο δημιουργός της οποίας θα πάρει σαν δώρο ένα τάμπλετ.  Ο κ. Γιώργος Μπήτρος κάλεσε τους επισκέπτες του Aegina Portal να επισκεφθούν την έκθεση και να ψηφίσουν την καλύτερη φωτογραφία, αναδεικνύοντας τον νικητή του διαγωνισμού!
 
Η έκθεση λειτουργεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρες 19.00 - 21.00 μ. μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png