"Τηρούμε τις αποστάσεις". Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας. Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για την τήρηση αποστάσεων και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 
"Τηρούμε τις αποστάσεις, είναι το μήνυμα της  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας που τοποθετήθηκε με ταμπελάκια στα παγκάκια της παραλίας. Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που έγινε ΦΕΚ χθες με ισχύ έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. 
Επίσης, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης, στη ΚΥΑ καθορίζονται νέα πρόστιμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον Covid-19.
 
Σύμφωνα με την το Δελτίο Τύπου:
  • ενιαιοποιούνται κι εξορθολογίζονται τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, χωρίς να είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις,
  • τιμωρούνται όσοι είναι υπότροποι,
  • προβλέπεται αναδρομική ισχύ ώστε να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ειδικότερα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15- 90 ημέρες ως εξής:
  • 15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση,
  • 30 ημέρες στη δεύτερη
  • και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου.
Μπορείτε να διαβάσετε την νέα ΚΥΑ εδώ.