Παρελήφθησαν 60 πράσινοι κάδοι από τους 250, που έχει παραγγείλει ο Δήμος Αίγινας και 45 καφέ κάδοι των οργανικών για τα καταστήματα.

 
Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αίγινας παρελήφθησαν την Τρίτη, 60 από τους 250 πράσινους κάδους που είχε παραγγείλει ο δήμος πρόσφατα. Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal είπε ότι οι υπόλοιποι κάδοι θα παραληφθούν μέχρι τα μέσα του μηνός. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει την τοποθέτηση των καινούργιων κάδων, αντικαθιστώντας του παλιούς στην Αγία Μαρίνα, στον Μεσαγρό και στην Βαγία. Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη παραγγελία κάδων, καθώς ο δήμος είχε παραγγείλει άλλους 150 τον Νοέμβριο του 2019.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Σημαντική εξέλιξη είναι και η προμήθεια των καφέ κάδων για τα οργανικά απόβλητα που προορίζονται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από αυτούς έχουν παραληφθεί 45 κάδοι και θα διανεμηθούν άμεσα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ο κ. Νίκος Πτερούδης σημείωσε, ότι ίσως και την Κυριακή, ο δήμος της Αίγινας θα παραλάβει ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας από την Περιφέρεια Αττικής, για την συλλογή των οργανικών αποβλήτων από τους καφέ κάδους. Πρόκειται δηλαδή για την ανάπτυξη ενός δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μερικούς μήνες πριν.
 
Επίσης, παραλήφθηκαν 25 μπλε κάδοι ανακύκλωσης οι οποίοι θα αντικαταστήσουν παλαιότερους.