Παράδοση ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων, από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αίγινας.

 
Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης προκειμένου να παραδώσει στον δήμο Αίγινας, στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά και στον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Πτερούδη, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για την συλλογή βιοαποβλήτων.  Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους βουλευτές κ. Νικόλα Μανωλάκο και Γιάννη Μελά,από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κ. Βασίλη Κόκκαλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.
 
Η τελετή της παράδοσης - παραλαβής έγινε στον χώρο της Παλαιάς Προβλήτας. Εκτός από το απορριμματοφόρο όχημα, ο κ. Πατούλης παρέδωσε καφέ κάδους για την συλλογή βιοαποβλήτων και ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Οι χειρισμοί που μπορεί να κάνει το νέο όχημα είναι εντυπωσιακοί, ενώ παρέχει και την δυνατότητα πλυσίματος των κάδων.
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας: "Είμαστε σήμερα στην Αίγινα, στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, με έναν δήμαρχο που δείχνει από τους πρώτους μήνες, μαζί με τους συνεργάτες του, ότι ξέρει τι θέλει να κάνει και ήδη και η συνεργασία μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Υπάρχει ένα πλήθος έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη και προφανώς με ένα παρατηρητήριο που υπάρχει από την Αντιπεριφέρεια Νήσων, με την Αντιπεριφερειάρχη την κυρία Μπόγρη, βλέπουμε όλοι την εξέλιξη του έργου κύριε δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε και θα αντιληφθούν κυρίως οι πολίτες την διαφορετικότητα των πραγμάτων που ξεκίνησε από την 1η Σεπτέμβρη 2019 και επί της δικής σας διοικήσεως και με την δική μας προσπάθεια".
 
Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "Ο Δήμος Αίγινας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΕΣΔΝΑ και την Περιφέρειας Αττικής και με τεκμηριωμένη πρόταση συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και σε αυτό το όραμα που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης και από την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά βλέπουμε ότι το κάνει πράξη στην αρχή της θητείας".
 
Δηλώσεις έκανε, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, σχετικά με την έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για την Αίγινα.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Στέλιος Θερινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Μαίρη Κουκούλη, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png