Ένα νέο όχημα αποκομιδής απορριμάτων και μία σταθερή πρέσα παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Αίγινας.


Συνεχίζεται η σημαντική αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού της Υπηρεσία Καθαριότητας. Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης παρέλαβαν ένα νέο όχημα αποκομιδής απορριμάτων, το οποίο είναι δυναμικότητας 6 τόνων και θα αναλάβει την αποκομιδή στην πόλη της Αίγινας. Επίσης, ο δήμος Αίγινας παρέλαβε μία σταθερή πρέσα 12 τόνων (ένα απορριμματοκιβώτιο) το οποίο θα τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της πόλης. Και τα δύο εξασφαλίστηκαν απο την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ".

Το απορριμματοκιβώτιο θα φορτώνεται στην συνέχεια σε ένα ειδικό όχημα του δήμου και θα μεταφέρεται κατευθείαν στην Φυλή.

Ο δήμος της Αίγινας μετά την παραλαβή του απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής, τους καφέ κάδους, τους νέους κάδους σύμμεικτων απορριμάτων, τους κώδωνες για τα γυαλιά, τους νέους κάδους για την ανακύκλωση και την επισκευή παλαιών οχημάτων, αναβαθμίζει σημαντικά και τον σχεδιασμό του, αφού όπως επισήμανε ο κ. Νίκος Πτερούδης το απορριμματοκιβώτιο θα βοηθήσει να απομακρυνθούν πολλοί κάδοι.

Με την ευκαιρία της παραλαβής του νέου οχήματος και του νέου απορριμματοκιβωτίου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Σήμερα παραλάβαμε ένα απορριμματοκιβώτιο, δηλαδή είναι μία σταθερή πρέσα και επίσης ένα όχημα αποκομιδής απορριμάτων μικρής κλίμακας αυτοκίνητο, το οποίο θα κάνει την αποκομιδή μέσα από την πόλη, μέσα στις γειτονιές. Αυτό είναι η ένταξή μας σε ένα πρόγραμμα μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, αν θυμάμαι καλά τον Νοέμβριο, όπου κάναμε ταχύτερα τις διαδικασίες. Πήραμε την έγκριση της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα και εν συνεχεία οι υπηρεσίες του δήμου κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες σε μελέτες και διαγωνιστική διαδικασία, κατορθώσαμε και τελεσφόρησε αυτή τη διαδικασία και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να παραλάβουμε αυτά τα δύο. Το ένα είναι το όχημα, όπως σας είπα και το άλλο είναι η σταθερή πρέσα, που θα τοποθετηθεί σε σημείο μέσα στη πόλη".

Για την υπηρεσία της αποκομιδής των απορριμάτων είπε: "Ο δήμος της Αίγινας σε ένα πρόγραμμα υπηρεσίας προς τον πολίτη και καλύτερης αποκομιδής και ταχύτατης εν συνεχεία μεταφοράς στο ΧΥΤΑ της Φυλής, έχει στο πρόγραμμά του να προμηθευτεί και άλλα οχήματα και κοντέινερ".

Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης σημείωσε ότι "το όχημα που παραλάβαμε ήταν 50% μεγαλύτερης χωρητικότητας από αυτό που έχουμε, το παλαιότερο. Αυτό ήταν 4 τόνοι, αυτό είναι 6. Επίσης, η σταθερή πρέσα την οποία θα την βάλουμε στις παρυφές της πόλεως, στο λιμάνι, είναι χωρητικότητας 12 τόνων, που πάει να πει ότι έχουμε μεγάλη χωρητικότητα και θα καταργήσουμε πολλούς κάδους".

Τέλος, σημείωσε ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί η αποκομιδή πόρτα - πόρτα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png