Ο Γιώργος Μπήτρος για τις επόμενες παραστάσεις του 10ου Φεστιβάλ θεάτρου και τη διαμόρφωση του υπόλοιπου προγράμματος.

 
Τον Γιώργο Μπητρο με την ιδιότητά του ο ως καλλιτεχνικού διευθυντή του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αυτή την τελευταία ενημέρωση, η παράσταση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθεί και η ημερομηνία της θα μετατεθεί. Πρόκειται για μια κεντρική παράσταση στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το έργο "Μελίνα Μερκούρη - Για πάντα Κυριακή" που πρωταγωνιστεί η Χριστίνα Αλεξανιάν, που αποτελεί μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Η παράσταση δεν θα γίνει σήμερα Δευτέρα για τεχνικούς λόγους, όμως ήδη η επιτροπή συζητά για άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Μπήτρο.



Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχουν ανέβει έξι παραστάσεις και υπολείπονται ακόμη τρεις, μαζί με την "Μελίνα Μερκούρη - Για πάντα Κυριακή".
 
Οι ακυρώσεις παραστάσεων είναι συχνό φαινόμενο φέτος το καλοκαίρι, ένα δεδομένο που έχει επιπτώσεις και στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: "Εμείς ακολουθούμε τον προγραμματισμό των θιάσων, οι οποίοι περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει λοιπόν μία ανησυχία, μία αναστάτωση γιατί πολλοί θίασοι έχουν αναγκαστεί να διακόψουν το πρόγραμμά τους, την περιοδεία τους, αποτέλεσμα αυτού είναι να επηρεαζόμαστε και εμείς, είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει από την αρμοδιότητά μας μπορούμε να πούμε, από την ευθύνη μας, είναι κάτι που συμβαίνει παντού και ήταν κάπου και αναμενόμενο αυτό λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί" είπε ο Γιώργος Μπήτρος.
 
Ο Γιώργος Μπήτρος ευχαρίστησε το θεατρόφιλο κοινό του νησιού για την ανταπόκρισή του και εξήρε την συμπεριφορά των θεατών του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, καθώς τηρούν τα μέτρα που λαμβάνει η επιτροπή, την απόσταση και την θέση των καθισμάτων, αλλά και την συμπεριφορά τους κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο των παραστάσεων. 
 
Ιδιαιτέρα θετική η εικόνα για τους θιάσους που συμμετείχαν: "Όσοι θίασοι ήρθαν στην Αίγινα βρήκα αξιοσημείωτη ανταπόκριση. Σημειώθηκε πληρότητα, όπως ήταν στις παραστάσεις με τον κ. Κιμούλη, στο "Lemon" και βεβαίως στο "Τάβλι", στην τελευταία παράσταση. Ο Γιώργος Μπήτρος σημείωσε ως αρνητικό χαρακτηριστικό, το υψηλό κόστος για την μετακίνηση των θιάσων στο νησί, όταν μετακινούνται με μεγάλο εξοπλισμό για τις παραστάσεις τους. Αυτό το κόστος λαμβάνεται υπόψιν από τους θιάσους, σημειώνει ο Γιώργος Μπήτρος
 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να συμπληρώσουμε κάτι που επισημάναμε ως Aegina Portal, αφού αποτελεί κοινό παρανομαστή στις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών που παρουσιάζουμε και είναι η υπέροχη αίσθηση για την φιλοξενία που απόλαυσαν στην Αίγινα οι θίασοι, φιλοξενία που την χαρακτηρίζουν ως εξαιρετική!
 
Δεν αποκλείεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ να προστεθούν ακόμη 2 παραστάσεις (κωμωδίες) εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
 
Οι παραστάσεις που υπολείπονται, βάσει του προγράμματος είναι:
  • Τετάρτη 05 Αυγούστου: Γυνή πλέουσα
  • Σάββατο 08 Αυγούστου Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν με τη Χριστίνα Αλεξανιάν
  • Δευτέρα 10 Αυγούστου: Ο κήπος με τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη
  • Και η "Μελίνα Μερκούρη - Για πάντα Κυριακή" όταν οριστεί η νέα ημερομηνία. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png