Το Λιμενικό Σώμα παρέλαβε το πρώτο από τα τρία πλωτά ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πλακιωτάκη στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και ο Αργοσαρωνικός.


Ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Αίγινα και τις θαλάσσιες διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών (πρόγραμμα "ΠΑΙΩΝΑΣ" - πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Κύπρος) και το οποίο είχε παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας τον Φεβρουάριο (σχετική αναφορά είχε κάνει και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας τον Ιούνιο με Δελτίο Τύπου) ήρθε και πάλι στην επικαιροτητα, καθώς χθες το πρώτο από τα τρία περιπολικά σκάφη (πλωτά ασθενοφόρα όπως τα χαρακτήρησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ) κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, εντάχθηκε στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ειδική εκδήλωση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η προμήθεια των τριών πρώτων σκαφών (σε αυτή τη φάση αναμένονται ακόμη δύο) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο αυτό που αποκάλυψε ο κ. Πλακιωτάκης, είναι ότι "ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ, είναι να προχωρήσουμε στην προμήθεια τουλάχιστον τεσσάρων επιπλέον σκαφών, προκειμένου να καλυφθούν οι διαπιστωμένες ανάγκες σε Ιόνια Νησιά, Σποράδες, Αργοσαρωνικό και Σαμοθράκη. Μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουμε ήδη δρομολογήσει ενέργειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020".

"Το Λιμενικό Σώμα εδώ και πολλά χρόνια - σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ - αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για να σωθούν ζωές», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνέχισε: "Η προμήθεια των τριών πρώτων σκαφών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου καλύπτοντας ιδιαίτερες ανάγκες σε νησιωτικές περιοχές με αυξημένα ποσοστά διακομιδών και παροχής βοήθειας".

Είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποιος επιχειρησιακός σχεδιασμός ώστε η Αίγινα και ο Αργοσαρωνικός να ωφεληθεί άμεσα από την προμήθεια των τριών αυτών σκαφών ή θα πρέπει να αναμένει σε μεταγενέστερο χρόνο, με την αγορά των υπολοίπων τεσσάρων όπως δήλωσε χθες ο υπουργός κι αυτό γιατί στον Αργοσαρωνικό και ειδικά στην Αίγινα οι ανάγκες είναι τεράστιες, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τις πολύ συχνές ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος για τις θαλάσσιες διακομιδές ασθενών από την Αίγινα.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png