"Μέσα στην ψυχή μου αισθάνομαι ότι ήταν άδικο", λέει η Ντόρα Μπακοπούλου για την ματαίωση του 15ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.

 
Η Ντόρα Μπακοπούλου κατάφερε παρά τις αντίξοες συνθήκες να σχεδιάσει ένα υπέροχο πρόγραμμα για το 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, ένα πρόγραμμα σαν μια γιορτή, με επετειακό χαρακτήρα που θα γέμιζε με νότες και ευχάριστες αναμνήσεις τον έναστρο, καλοκαιρινό ουρανό στην παραλία της Αύρας. Δυστυχώς στις 13 Αυγούστου ανακοινώθηκε η ματαίωση του φεστιβάλ "λόγω των υγειονομικών εξελίξεων στην χώρα μας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Ντόρα Μπακοπούλου.



Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Aegina Portal παραδέχθηκε ότι όλο αυτό είναι πράγματι μία επώδυνη διαδικασία για την ίδια. Αναφέρθηκε επανειλημμένα στους διεθνούς φήμης μουσικούς, οι οποίοι διέθεσαν πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν για το φετινό φεστιβάλ.
 
"Ουσιαστικά είναι μία γιορτή, γιατί το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό. Ήταν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών της Αθήνας. Αυτό που με στεναχώρησε κυρίως είναι ότι όλη αυτή η επιστράτευση των νέων ανθρώπων που είχαν προγραμματίσει να παίξουν τα μεγάλα έργα κι όχι μόνο κλασσικά, αλλά ήταν και μία βραδιά εξαιρετική τζαζ με τον Ρακόπουλο και τον Φαραζή, που είναι ότι καλύτερο έχουμε, εγώ είχα εργαστεί πολύ γι' αυτό. Κι όχι μόνο εγώ, η Έλενα η Χούντα και η αιγίνιτισσα η Γιωργία η Χαρτοφύλακα με είχε βοηθήσει, η Φωτεινή Κάτσα τα είχε όλα έτοιμα. Το "Αιάκειον" ήταν πρόθυμο να βγάλει τα εισιτήρια με την καινούργια φόρμα, τις πληροφορίες για το κάθε άτομο" λέει η Ντόρα Μπακοπούλου.
 
"Δεν κατάλαβα γιατί. Η Αύρα είναι μεγάλος χώρος, θα κρατούσαμε και τις αποστάσεις. Τέλος πάντων μπορώ να καταλάβω και τον δήμαρχο ο οποίος φοβάται, είναι δύσκολοι καιροί, αλήθεια. Ίσως αν το είχα αρχίσει νωρίτερα να είχαμε προλάβει. Τι να πω. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για όλους τους νέους καλλιτέχνες που έδωσαν την ψυχή τους. Όλο το καλοκαίρι το προετοίμαζαν. Θα παίζανε τα μεγάλα έργα του Μπαχ του Μπετόβεν, έργα κολοσσοί, τι να πω;" συμπληρώνει.     
 
Η Ντόρα Μπακοπούλου έκλεισε με ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους φίλους του φεστιβάλ, δίνοντας  μία υπόσχεση για το επόμενο καλοκαίρι: "Θα τους ανταμείψω με ένα επίσης καταπληκτικό πρόγραμμα" λέει και συμπληρώνει: "Να είμαστε αισιόδοξοι και του χρόνου θα φτιάξουμε ένα θαυμάσιο φεστιβάλ και να το γλεντήσουμε όλοι".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png