Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Τι δήλωσε στο Aegina Portal για την εφαρμογή των μέτρων, τι απάντησε για το πλωτό ασθενοφόρο.


Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου. Τον υπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Αίγινας ο λιμενάρχης κ. Ανάργυρος Φραγκούλης και στελέχη του Λιμεναρχείου. Η Αίγινα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των προγραμματισμένων επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει σήμερα σε προορισμούς του Αργοσαρωνικού με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, στους οποίους εκτός από την Αίγινα περιλαμβάνονται ο Πόρος και οι Σπέτσες, προκειμένου να ενημερωθεί για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αίγινα μετέβη στο κτήριο του Λιμεναρχείου, όπου ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό και άλλα ζητήματα. Στην συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, που τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τους λιμένες και τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, αλλά και για τρέχοντα τρέχοντα ζητήματα όπως τα λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το master plan του Λιμενικού Ταμείου, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και άλλα θέματα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αίγινα, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε στο Aegina Portal.

Για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό:

"Καθοριστική προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η προστασία στο μέγιστο βαθμό της υγείας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, αλλά και των πληρωμάτων και των επιβατών των πλοίων. Για μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, και θέλω ιδιαιτέρως να τονίζω ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται παντού. Βρίσκονται στα λιμάνια, μέσα στα πλοία και με τους ίδιους έντονους ρυθμούς θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Ξέρουμε ότι κάποια από τα μέτρα είναι δύσκολα, πλην όμως είναι αναγκαία και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους του νησιού της Αίγινας για την συνεργασία τους, για την προσπάθειά τους, να ευχαριστήσω τις τοπικές Αρχές, με τις οποίες έχουμε και εξαιρετική συνεργασία για όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν το νησί της Αίγινας".

Για τα λιμενικά έργα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

"Πρόσφατα μάλιστα, μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και του Γενικού Γραμματέα του κυρίου Κυριαζόπουλου, ξεπεράστηκαν προβλήματα που αφορούν τα λιμάνια της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ δρομολογήσαμε και εξυπηρετήσαμε την βόρεια πλευρά της Αίγινας με ακτοπλοϊκή την σύνδεση Πειραιά, Σουβάλας και Αγίας Μαρίνας καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό, στα βόρεια του νησιού", είπε ο κ. Πλακιωτάκης και συμπλήρωσε: "Ήδη είμαστε σε στενή συνεργασία και με τον δήμο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έτσι ώστε να εκσυγχρονίσουμε περαιτέρω τις λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Αίγινας. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κάνουν όσα πρέπει ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού".

Σε ερώτηση του Aegina Portal σχετικά με την πρόσφατη εξαγγελία που αφορά στην παραλαβή νέων πλωτών ασθενοφόρων, εκ των οποίων ένα από αυτά θα καλύπτει τον Αργοσαρωνικό, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε:

"Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήδη έχουμε ξεκινήσει την παραλαβή των τριών πρώτων πλωτών ασθενοφόρων, ενώ προγραμματίζουμε την προμήθεια επιπλέον τεσσάρων πλατών ασθενοφόρων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορούν με ασφαλή τρόπο να μεταφέρουν ασθενείς και να καλύπτουν βέβαια τις πρώτες ανάγκες των νησιών. Ένα από αυτά έχουμε δεσμευθεί να δρομολογηθεί στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό, στην υγειονομική κάλυψη και θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας με ασφαλή τρόπο ασθενείς προς την ηπειρωτική Ελλάδα".

Τον υπουργό συνόδεψαν ο Βουλευτής Ά Πειραιώς κ. Μελάς Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png