Ξεκίνησε και στο Αγκίστρι ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα. Ξεχωριστές εικόνες στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

 
Από την 1η Αυγούστου ξεκίνησε στο Αγκίστρι ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα, που κερδίζει διαρκώς έδαφος σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Το Aegina Portal βρέθηκε στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του Αστυνομικού Σταθμού Αγκιστρίου κ. Τάσου Σόρτση, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Τουριστικής Αστυνομίας Αίγινας.Το πρόγραμμα των περιπολιών με ποδήλατα έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επισκεπτών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικά για την περιοχή του Αγκιστρίου ο κ. Σόρτζης εξηγεί ότι το πρόγραμμα των περιπολιών αστυνόμευσης με χρήση ποδηλάτων, προσφέρεται για την περιοχή λόγω της ύπαρξης δύο μεγάλων οικισμών χωρίς ανηφόρες, με ήπια διαμόρφωση που την κάνει ιδανική για ποδηλασία. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ανάγκη για πράσινη ενέργεια και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς το Αγκίστρι διαθέτει ένα πανέμορφο πευκόφυτο δάσος.
 
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η ανάπτυξη του τουρισμού και η μεγάλη επισκέψημότητα που απαιτεί ετοιμότητα και αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.
 
Η πρόταση του κυρίου Σόρτζη βρήκε ανταπόκριση και από την δημοτική αρχή του νησιού και στηρίχθηκε. Δεν χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τα ποδήλατα να φτάσουν στο νησί και να ξεκινήσουν οι περιπολίες. Αυτές γίνονται από δύο αστυνομικούς που είναι βασικοί και έναν αναπληρωματικό. Για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, φορητό ασύρματο κ.λπ.). Η αστυνόμευση σε ποδήλατα θα διαρκέσει για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Ποια ήταν όμως η ανταπόκριση του κόσμου; Ο διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Αγκιστρίου εξηγεί ότι είναι ιδιαίτερα θετική και ενθαρρυντική για την συνέχιση του προγράμματος, καθώς καθημερινά τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί τους ακούν θετικά σχόλια.
 
Όσο αφορά τις επιπτώσεις στην αστυνόμευση και εδώ στα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς η μετακίνηση των αστυνομικών και οι περιπολίες είναι σαφώς πια εύκολες, ειδικά σε σημεία που δεν μπορεί να πάει κανείς πεζός ή με όχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα που αφορούν περισσότερα ποδήλατα ή και ηλεκτροκίνητα.
 
Ο δήμαρχος του Αγκιστρίου κύριος Ιωάννης Αθανασίου εκτός από την πρωτοτυπία του προγράμματος κάνει λόγο για αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και εύχεται στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες: "Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Διοικητού του νησιού μας, για κάτι πρωτότυπο για το νησί μας. Δύο ποδήλατα έχουν έρθει στο νησί μας και μπορούμε κατ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε πολύ καλή και αθόρυβη αστυνόμευση, δίχως να ενοχλούμε το κοινό. Τέτοιου είδους ενέργειες αναβαθμίζουν το νησί μας. Είμαστε η αστυνομία και ο δήμος πιο κοντά στον πολίτη και εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες για την αναβάθμιση του νησιού μας" δήλωσε στο Aegina Portal.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την υποστήριξη στις ανάγκες του ρεπορτάζ τον διοικητική του Αστυνομικού Σταθμού Αγκιστρίου κ. Τάσο Σόρτζη, την Υπαστυνόμο Β' κ. Μαρία Φράγκου της εποπτεύουσας υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και τους Υπαρχιφύλακες κ. Ευθύμιο Καναβούρα και Κωνσταντίνο Ιωαννίδη.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png