Έναν ελαστιχοφόρο φορτωτή από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Αίγινας.


Ένα μηχάνημα ακόμη παρέλαβε σήμερα ο Δήμος της Αίγινας από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ". Πρόκειται για έναν ελαστιχοφόρο φορτωτή, ένα μηχάνημα έργου το οποίο προορίζεται για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και ιδιαίτερα για εργασίες φορτοεκφόρτωσης ογκωδών αντικειμένων κτλ, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες όπως πλημμύρες, εκδήλωση πυρκαγιάς κτλ, σύμφωνα με την απόφαση 55/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει στις 24 Απριλίου 2018 την συμμετοχή στου δήμου Αίγινας στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" - Πρόσκληση Ι στον άξονα προτεραιότητας "Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος" με τίτλο "Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/ και συνοδευτικού εξοπλισμού", την εισήγηση τότε είχε κάνει ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός.

Εκτός από τον ελαστιχοφόρο φορτωτή προϋπολογισμού 82.460 ευρώ με ΦΠΑ η απόφαση περιελάμβανε και ένα ανατρεπόμενο ημιφορτηγό προϋπολογισμού με ΦΠΑ 65.100 ευρώ, σύμφωνα με τη απόφαση, το οποίο προορίζεται "για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας, για τη μεταφορά διαφόρων φορτίων, υλικών, εξαρτημάτων και σε ειδικές περιπτώσεις για την αποκομιδή απορριμμάτων ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους" κτλ και "την συνδρομή σε σε επιχειρήσεις που αφορούν την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών" (πλημμύρες – εκδήλωση πυρκαγιάς κ.λ.π.).

Ο δήμος της Αίγινας χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα με 130.00 ευρώ και συμμετείχε με 17.560 ευρώ από δικούς του πόρους. Το συνολικό κόστος των δύο μηχανημάτων είναι δηλαδή 147.560 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την ευκαιρία της παραλαβής ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε στο Aegina Portal: "Σήμερα παραλάβαμε έναν καινούργιο φορτωτή. Είναι από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", όπου ο δήμος μας επιχορηγήθηκε με το ποσό των 130.00 ευρώ και συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα με ίδια κεφάλαια, επιπλέον 17.560 ευρώ. Σε αυτό το πρόγραμμα θα παραλάβουμε επίσης, εκτός από τον φορτωτή και ένα ημιφορτηγό ανατρεπόμενο. Η συμμετοχή μας αυτή έχει ξεκινήσει από την πρώτη πρόσκληση του "Φιλόδημος ΙΙ" από πέρυσι και φέτος παραλαμβάνουμε σε πρώτη φάση τον φορτωτή και θα ακολουθήσει το ημιφορτηγό. Όλα αυτά γίνονται για την βελτίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των εν γένει αναγκών που έχει ο δήμος μας και στις άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικότητας και οδοποιίας αντίστοιχα".

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης δήλωσε: "Ότι ο δήμος έχει συνέχεια, για να μην παραπονείται κανένας. Ο "Φιλόδημος" δεν είναι χθεσινός, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο υπάρχει εδώ και 2-3 και η συμμετοχή ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση. Αυτό ήθελα να πω. Κάποτε, πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αντιδήμαρχος με είχε φωνάξει και με είχε ρωτήσει αν χρειάζεται το μηχάνημα αυτό και μου το είχε δείξει και βεβαίως του είπα ότι τέτοιο μηχάνημα χρειάζεται ο δήμος. Αυτό ήθελα να πω για να μην παραπονείται κανένας".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png