Προληπτική παύση για 2ο Νηπιαγωγείο και τμήμα του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Δυστυχώς μία ακόμη ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά, είναι σημερινή, γνωστοποιεί ότι μια σχολική μονάδα, αυτή του Δεύτερου Νηπιαγωγείου Αίγινας τίθεται σε προληπτική παύση λειτουργίας από αύριο Τετάρτη και για μία εβδομάδα. Στο ίδιο Δελτίο Τύπου γίνεται γνωστό, ότι και το τμήμα Γ1 του 2ου Γυμνασίου της Αίγινας θα τεθεί επίσης για επτά μέρες εκτός λειτουργίας.

Η προληπτική παύση αφορά τη διάδοση κρουσμάτων νέας γρίπης και ισχύει για επτά ημερολογιακές ημέρες. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων για επτά ημερολογιακές ημέρες γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1).

Επισημαίνεται ότι στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Για τις παύσεις λειτουργίας των σχολείων η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.