Παραμονή του δεκαπενταύγουστου στην Αίγινα

μια "εικόνα" αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

14aug-01 Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους περιφερειακά από το Μητροπολιτικό Ναό και στο ύψος του Νοσοκομείου έγινε δέηση. Στη συνέχεια και δια μέσου της οδού Ιουλίας Κάτσα οι ιερείς και οι εκατοντάδες πιστοί που ακολουθούσαν έφτασαν στο λιμάνι του νησιού και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα κατευθύνθηκαν στο ύψος του κτιρίου του δημαρχείου όπου και έγινε δέηση.

Η εικόνα αυτή, στους δρόμους γύρω από την Μητρόπολη και την παραλία της Αίγινας το βράδυ της παραμονής του δεκαπενταύγουστου, παραμένει αναλλοίωτη για δεκάδες χρόνια και δεν αποτελεί κομμάτι μόνο της ισχυρής θρησκευτικότητας του νησιού, αλλά και συστατικό μιας πολύτιμης παράδοσης που διαφυλάσσεται με προσοχή.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png