Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Καλοκέντης. Με εκδηλώσεις και διαλέξεις προώθησε τον πολιτισμό και την ιστορία της Αίγινας.


Ο Γιώργος Καλοκέντης εργαζόταν στην υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, έχοντας πάρει πρόσφατα σύνταξη. Η αγάπη του για τον πολιτισμό, τις τέχνες, αλλά και την επικοινωνία των ανθρώπων από διαφορετικά κράτη με γέφυρες τον πολιτισμό, τις τέχνες και την επιστήμη ήταν στα καθημερινά ενδιαφέροντά του. Η φωτογραφία και το video ήταν επίσης μερικά από αυτά, τα αγαπούμε και τα χρησιμοποιούσε ως εργαλεία της δουλειάς του αλλά και ως μέσο επικοινωνίας. Ακόμη και στην ενασχόλησή του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πολιτισμός και οι τέχνες με προμετωπίδα τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, ήταν αυτά που τον χαρακτήριζαν.

Το 2008 ίδρυσε τον "Ολβία Πόλις. Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό", που λειτούργησε από την επόμενη χρονιά με έδρα την Αίγινα. Οι στόχοι του συλλόγου, ήταν χαρακτηριστικοί του πνεύματος και της εξωστρέφειας του: "Να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες της Αίγινας και της Ελλάδας ολόκληρης ώστε να έλθουν σε επαφή με τούς πολίτες των χωρών της Ευρώπης και του κόσμου, να αποκομίσουν εμπειρίες , να ανταλλάξουν απόψεις, να συμμετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης ενωμένης με συνέπεια, συνοχή, αλληλεγγύη και αδελφικότητα στο πλαίσιο της πολιτισμικής της πολυμορφίας και διαφορετικότητας. Η συμβολή στην διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής ταυτότητας, βασισμένης σε αναγνωρισμένες και διαμορφωμένες κοινές αξίες, κοινή ιστορία και πολιτισμό, με βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες του".
 
Ο Γιώργος Καλοκέντης διοργάνωσε επιτυχημένες εκδηλώσεις, ενώ ταξίδεψε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δίνοντας διαλέξεις. Μερικές από αυτές είναι οι δύο διαλέξεις στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ο.Μ. Beketov στο Χάρκοβο Ουκρανίας, στις 18 /10/2019, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης του Πρύτανη PROF. V BABAEV του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Σύλλογο. Οι διαλέξεις αυτές είχαν ως θέμα τον τουρισμό πολιτισμού αφ ενός και την παρουσίαση του Ναού της Αφαίας στην Αίγινα σε σχέσει με τον ιερό τριγωνισμό της Αρχαίας Ελλάδας. Οι διαλέξεις συνοδεύονταν από προβολή εικόνων, σχεδίων και video.
 
Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις: Οι Αιγινήτες Αρχιμάγειροι για το πρόγραμμα πρόγραμμα "Κουζίνες της Ευρώπης" το 2010, Τιμητική βραδιά για την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ το 2012, Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Σόφιας Βουλγαρίας το 2014, Εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας. Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας το 2014, Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη στον Πύργο του Μαρκέλλου το 2015, Ταξιδεύοντας στην Οδησσό των Ελλήνων το 2017, Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αίγινας και την Πρεσβεία της Λετονίας στην Ελλάδα, έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:"From folk dresses to clothing" στον Πύργο του Μαρκέλλου το 2018, "Καζαντζάκης - Ζορμπάς - Αίγινα" το 2017 και πολλές ακόμη.
 
Ο δήμος της Αίγινας εξέδωσε σήμερα συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: "Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αίγινας εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο χαμό του υπαλλήλου και συναδέλφου μας Γιώργου Καλοκέντη, που προσέφερε τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στον Δήμο μας και πρόσφατα είχε συνταξιοδοτηθεί. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".
 
Από το Aegina Portal θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png