Φωτιά στην περιοχή "Μαυρομούτσουνο" στην Βαγία. Κατασβέστηκε μετά από επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.


Περίπου μετά τις 9:30 σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκδηλώθηκε εστία φωτιάς σε πευκόφυτο σημείο της περιοχής "Μαυρομούτσουνο" στην Βαγία, μετά την εκκλησία του Σωτήρα. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, καθώς και μία υδροφόρα του Δήμου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στο σημείο της πυρκαγιάς την επιχείρηση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Καραγιάννη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έπνεαν άνεμοι που δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ τα οχήματα δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς λόγω έλλειψης πρόσβασης. Επίσης, στο σημείο της φωτιάς βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής που αγωνιούσαν για την έκβαση της πυρκαγιάς λόγω των ανέμων που ενίσχυαν την δύναμή της.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο του συμβάντος παραμένουν οχήματα της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η εκτίμηση του προέδρου της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση που είναι γνώστης της περιοχής, είναι ότι το σημείο που κάηκε σήμερα δεν είναι μεγάλο, αν όμως η φωτιά ξέφευγε, τότε λόγω των χαρακτηριστικών της περιοχής η κατάσβεσή της θα ήταν πολύ δύσκολη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίγινα σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου πολύ υψηλή, όπως άλλωστε τις τελευταίες τρεις ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png