Ο δήμος της Αίγινας παρέλαβε τα παγούρια και τις μάσκες για τα σχολεία. Τι προβλέπει κατεπείγουσα εγκύκλιος, για την αρμοδιότητα της αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων.


Ο δήμος της Αίγινας παρέλαβε χθες τα παγούρια και τις μάσκες από την ΚΕΔΕ για τα σχολεία του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, ο Δήμος της Αίγινας παρέμεινε ανοιχτός σήμερα το πρωί, προκειμένου οι διευθυντές των σχολείων να τα παραλάβουν. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την στιγμή είναι η ποσότητα που έχει παραληφθεί, δηλαδή έαν έχει γίνει καταμέτρηση των ειδών και εάν αυτά επαρκούν για όλους τους μαθητές του νησιού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Επίσης, σε κατεπείγουσα εγκύκλιο που έστειλε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους δημάρχους της χώρας, αναφέρεται ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας, ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας. Οι διατάξεις που δίνουν την αρμοδιότητα στους δημάρχους για ολιγοήμερη διακοπή δεν εφαρμόζονται. Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα:

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19
Αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 14.9.2020, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής
λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.