Με αντιπροσωπίες μαθητών έγινε ο αγιασμός στο ΓΕΛ για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Τι ζήτησε ο δήμαρχος από τους μαθητές.

 
Με τις πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας, που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τελέσθηκε σήμερα ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, όπως άλλωστε και στα σχολεία όλης της Αίγινας. Για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, στο προαύλιο του σχολείου παραβρέθηκε μία μικρή αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα, που παρακολούθησε το μυστήριο του αγιασμού. Οι υπόλοιποι μαθητές βρίσκονταν στις τάξεις τους. Επίσης παρέλαβαν τα βιβλία και τις μάσκες τους. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Πούντος δήλωσε στο Aegina Portal ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Υπάρχουν αντισηπτικά παντού, έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα, έχουν τυπωθεί αποστάσεις κτλ.

Μετά την τέλεση του αγιασμού και τις ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που μετέφερε π. Σάββας, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ζήτησε από τους μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους, αναφέροντας μάλιστα ένα προσωπικό παράδειγμα. Τέλος, ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν υπομονή, καθώς οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες.