Διαγραμμίσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στους δρόμους των σχολικών κτηρίων.

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία διαγραμμίσεων η οποία εκτελείται από την Υπηρεσία Οδοποιίας του Δήμου Αίγινας. Στην περιοχή της Κοινότητας Αίγινας, το ρεπορτάζ κάλυψε σήμερα διάφορα σημεία που έχουν γίνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, όπως η είσοδος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, επίσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στα σημεία εισόδου και εξόδου της οδού Φανερωμένης, τμήμα της οποίας βρίσκεται στις εισόδους του 1ου Δημοτικού και μετακινείται πλήθος μαθητών και στο κτήριο του ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις απόφαση έχει πάρει και το συμβούλιο της Κοινότητας Αίγινας. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης είπε ότι είναι από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε η Κοινότητα, καθώς είναι πολύ σημαντικές για την ασφάλεια των μαθητών. Εκτός από τις διαγραμμίσεις στον δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του 2ου Δημοτικού δημιουργήθηκε και διάβαση για ΑΜΕΑ, πρόταση επίσης της Κοινότητας. Ο κ. Κασιμάκης υπογράμμισε ότι σε λίγο καιρό θα κατασκευαστούν και τσιμεντένιες ράμπες για ΑΜΕΑ σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που συμμετέχει ο Δήμος της Αίγινας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε ότι το έργο των διαγραμμίσεων ξεκίνησε με τις προτάσεις της Κοινότητας Αίγινας από το 2ο Δημοτικό και συνεχίζονται.

Διαγραμμίσεις έχουν γίνει επίσης στην Κυψέλη, τους Αγίους Ασωμάτους, σε δύο τμήματα στη διασταύρωση των φυλακών, σημείο ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της καθημερινής μετακίνησης μαθητών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε ότι αύριο το πρωί θα γίνουν διαγραμμίσεις σε χώρο μπροστά από την Παναγίτσα, ενώ αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν σε όλα τα σχολεία της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png